HDP de Erdoğan’a Başbakanlık'tan istifa çağrısı yaptı

MHP’nin ardından HDP'den de cumhurbaşkanı adaylığı açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık'tan istifa etmesi gerektiği çağrısı geldi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan “Adaylık kesinleştikten sonra Sayın Başbakan...

Google Haberlere Abone ol
HDP de Erdoğan’a Başbakanlık'tan istifa çağrısı yaptı

MHP’nin ardından HDP'den de cumhurbaşkanı adaylığı açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık'tan istifa etmesi gerektiği çağrısı geldi. HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan “Adaylık kesinleştikten sonra Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mal beyanında bildirdiği özel arabasına binmesi lazım.” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen HDP'li Hasip Kaplan,Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) göreve davet etti. TRT’nin de her üç adaya eşit mesafede durması gerektiğini kaydeden Kaplan, “Umuyorum ki eşit koşullarda bir yarış olur. Centilmence olur, nazikçe olur. Ve her aday her bölgede rahat ve özgürce seçim çalışmalarını yapabilir.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın adaylığını ilan etmeden kendisinin YSK Başkanı ile bizzat görüştüğünü dile getiren Kaplan, etik olanın adaylığın kesinleştiği anda adayların bulundukları görevlerden istifa etmesi olduğunu söyledi. Fransa ya da ABD’deki başkan seçimlerinde hiçbir adayın devlet imkânını kullanarak seçim kampanyası yürütmediğini ifade eden Kaplan, “Adaylık kesinleştikten sonra Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mal beyanında bildirdiği özel arabasına binmesi lazım. Herkes, her aday gibi doğru olan budur.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar