HDP Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

HDP'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şu an cezaevinde olan Selahattin Demirtaş'ı aday göstereceğini belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
HDP Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

24 Haziran seçimlerine iki ay kala partilerin Cumhurbaşkanı adayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. Şu ana kadar Ak Parti, MHP ve İyi Parti'nin adayları belli oldu. HDP de kimi aday göstereceğini açıkladı. CHP'de ise henüz bir aday belirlenmiş değil.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı aday göstereceklerini söyledi.

Rudaw haber bültenine bağlanan Pir, HDP'nin seçimlerde ismi geçen partilerle (CHP- Hüda-Par) ittifak yapmayacağını çünkü yaptıkları anketlere göre yüzde 10 barajını geçtiklerini söyledi.

Pir, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda kimsenin kazanmayacağını düşünüyoruz. Aday olarak ise ilk tercihimiz Sayın Selahattin Demirtaş olur" dedi.

"Seçimlerde Abdullah Gül’ün aday olması durumunda onu destekler misiniz?" sorusuna da Pir şu yanıtı verdi: "Tabanımızda Abdullah Gül’ün desteklenmesi için bir talep var. Dolayısıyla (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’a karşı onu destekleriz."

ZİYA PİR'DEN DÜZELTME

Öte yandan Pir, Rudaw'ın haberinin ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada bu ifadeleri yalanladı: "Rudaw Tv'de partimizin yetkili organlarının Cumhurbaşkanı adayımız konusunda henüz bir karar vermediğini, ancak tartışılan isimler arasında elbette Sn Demirtaş'ın da adı geçiyor, dedim."

Yorumlar

cem hdp katilden başka birini bulamadınmı yuh sana