Hazırladıkları bomba ellerinde patladı: 2 ağır yaralı

Diyarbakır’da olaylarda kullanılmak üzere hazırlandığı belirtilen bomba iki kişinin elinde patladı.

Google Haberlere Abone ol
Hazırladıkları bomba ellerinde patladı: 2 ağır yaralı

Diyarbakır’da olaylarda kullanılmak üzere hazırlandığı belirtilen bomba iki kişinin elinde patladı. 20 yaşındaki Şahin G.(20) ve Hasan A.(20) ellerinden ve yüzünden yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin kolu kesildi. İki yaralının da hayati tehlikesi devam ediyor. Bölgede başka bomba olabileceği şüphesiyle olay yeri çevresinde geniş çaplı arama yapılıyor.

Olay öğle saatlerinde Yenişehir ilçesi Fiskaya semtindeki Dicle Vadisi’nde Hevsel Bahçeleri'nde meydana geldi. Dicle Nehri kıyısına yakın küçük bir ardiyede hazırlandığı belirtilen bombalar büyük bir gürültüyle patladı. Ağır yaralanan Şahin G.(20) ve Hasan A.(20) Fiskaya’da bulunan gecekondulara doğru kaçmaya çalıştı. Yaklaşık 1,5 kilometre yürüyen yaralı gençler, bölgeye akın eden polisler tarafından bulundu. Acilen ambulansa konulan gençler hastaneye taşındı. Yüzünden ve ellerinden yaralanan gençlere önce acil serviste ardından yoğun bakımda ünitesinde tedavi altına alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen parçalanan Şahin G.’nin kolu kurtarılamadı ve dirsek bölgesinden kesildi. Hasan A.’nın ise yüzünün parçalandığı ve tedavinin devam ettiği öğrenildi. Gençlerin terör örgütünün Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’yle (YDG-H) irtibatlı olduğu değerlendiriliyor.

BOMBALI TÜPLER ARANIYOR

Öte yandan Diyarbakır’da dün 15 tüp çalınması güvenlik güçlerini alarma geçirdi. Öcalan’ın yakalanmasının yıl dönümünü bahane eden grupların tüpleri kullanarak bomba yapmasından endişe ediliyor. Fiskaya bölgesinde 2 kişinin el yapımı bomba yaparken yaralanması dikkatleri buraya çekti. Güvenlik güçleri, söz konusu tüplerin de bu bölgeye getirilmiş olma ihtimalini değerlendiriyor. Olay yeri ve civarında detaylı arama tarama faaliyeti yürütülüyor.

Olaydan sonra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Bölgeye çok sayıda özel hareket polisi akın etti. Dicle Nehri kenarı ile Fiskaya’daki gecekondu bölgesinde konuşlanan polisler, bölgede çalışma yapan olay yeri inceleme ekiplerinin güvenliğini sağladı. Bu arada olay yerinde, bombanın patladığı ardiyenin içinde toprağa gömülü bazı poşetlerin tespit edilmesi üzerine çalışma başlatıldığı öğrenildi. CİHAN

Yorumlar