Hazine avukatlarından Defterdara tepki

Mersin'de hazine avukatları, defterdar tarafından kendilerine baskı uygulandığını öne sürerek eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hazine avukatlarından Defterdara tepki

Mersin'de hazine avukatları, defterdar tarafından kendilerine baskı uygulandığını öne sürerek eylem yaptı.

Defterdarlıkta görev yapan 22 hazine avukatı maliye binası girişinde toplandı. Avukatlara Büro Emekçileri Sendikası üyeleri de destek verdi.

Hazine avukatları adına açıklama yapan Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Mersin Muhakemat Müdürlüğü'nde görev yapan hazine avukatları ve müşavir hazine avukatlarına yönelik defterdarın baskıcı ve hukuk tanımaz uygulamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hazine avukatlarının hiçbir iş yapmayan atıl personelmiş gibi gösterilerek insani ve mesleki açıdan rencide edildiğini öne süren Antmen, maliyede çalışan avukatların amiri Muhakemat Müdürü olduğun hatırlattı. Antmen, buna rağmen doğrudan hazine avukatlarının çalışmalarını takip altında tutma isteği ve bu isteğin göstergesi olarak haftalık duruşma ve keşif listeleri hazırlanması ve takibi yolu ile avukatlığın yalnızca duruşma ve keşiften ibaret görüldüğünü kaydetti.

Bu zamanlar dışında hazine avukatlarından masa başı memuru olarak hareket etmesinin beklendiğini vurgulayan Alpay Antmen, 40 yılın üzerinde hizmeti bulunan Muhakemat Müdürüne saat 16.45’te makamında bulunamadığı ve ulaşılamadığı gerekçesi ile yazılı uyarıda bulunulması, en küçük davranışında dahi savunma istenmesi veya soruşturma ile sonuçlanabileceği algısını oluşturduğunu ifade etti.
Yargı kararlarında kamu avukatlarının masa başında görev yapan bir memur gibi idare içinde bulunmaları ve imza cetvelini imzalamakla yükümlü tutulmalarının düşünülemeyeceğinin açıkça ifade edildiğini vurgulayan Antmen , buna rağmen avukatların imza cetveline imza atmaları ve bu imza cetvelinin Defterdarlığa gönderilmesinin istendiğini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar