Hayvanseverlerden yasa protestosu

Beyoğlu’nda toplana bir grup hayvan sever, Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikleri protesto etti. Yanında getirdiği kınalı koyunla eyleme katılan bir vatandaş renkli görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşlar da...

Google Haberlere Abone ol
Hayvanseverlerden yasa protestosu

Beyoğlu’nda toplana bir grup hayvan sever, Hayvan Hakları Koruma Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikleri protesto etti. Yanında getirdiği kınalı koyunla eyleme katılan bir vatandaş renkli görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşlar da kınalı koyun için “Onun yeri bahçe“ diyerek tepki gösterdi.

Galatasaray Meydanı’nda toplanan bir grup hayvan sever, Hayvan Hakları Korum Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklikleri protesto etti. ‘Kanlı tasarıya hayır’ yazılı pankart taşıyan grup, düdük çalarak Taksim Tünel’e yürüyüşe geçti. Yanında getirdiği kınalı koyunuyla eyleme katılan bir vatandaş, renkli görüntüler oluşturdu. Bazı vatandaşlar koyunu severken, bazı vatandaşlar ise “Onun yeri bahçe“ diyerek tepki gösterdi.

Eyleme katılan hayvanseverlerden Seda Toprak, yasanın onaylanmasıyla Türkiye’de sokak hayvanları katliamı yapılacağını öne sürdü. Sokak hayvanlarının deneylerde kullanılmasının önü açıldığını belirten Toprak, “Hayvanları koruyan 6. madde bozuldu. Hayvanlara toplama kampı yapıldı. Bunu bakım evi olarak sunanlar kendileri orada ne kadar kalabilir bunu düşünsünler. Hayvanlar sahipsizken bakım evinden bu hayvanları kim satın alacak. Bu hayvanlar nereye satılacak, nereye pazarlanacak. Çok zor bir şey mi hayvanları deneyden satmaktan korumak? Sürekli ucu deneye giden bir tasarı. Onaylanırsa Türkiye’de Sokak hayvanları katliamı yapılacak.” dedi.

Grup açıklamaların ardından Taksim Tünel’e yürüyüşe geçti.

CİHAN

Yorumlar