Hayvanlar için kışa hazırlık

Avcılar Belediyesi, soğuk havaların etkisini hissettirmesiyle sokak hayvanları için önlem aldı.

Google Haberlere Abone ol
Hayvanlar için kışa hazırlık
Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, havaların soğuması ve kışın etkisini hissettirmesinin ardından sokak hayvanları için bir dizi önlem aldı.

Avcılar Belediyesi açıklamasına göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü kış aylarına geçtiğimiz günlerde, hem ilçe genelinde yaşayan sokak hayvanları için hem de rehabilitasyon merkezinde misafir olan hayvanlar için hazırlıklarına devam ediyor.

Avcılar Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde misafir olan sokak hayvanlarının yaşadıkları alanların önü branda yardımı ile kapatılırken, üşümemeleri için altlarına yorgan ve battaniye seriliyor, ısıtıcılar yardımıyla yaşadıkları alanlar daha sıcak hale getiriliyor.

Tahtakale Mahallesi ve Firuzköy Mahallesinde yaşayan sokak hayvanları için "Beslenme ve Su Odakları" yerleştiren belediye ekipleri, üst kısımlarında çatısı olan "Beslenme ve Su Odaklarına" geniş kapları sayesinde daha fazla yiyecek koyarak su kapasitelerini de arttırdı.

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan ameliyat sonrası bakım bölümü olan Postoperatif Bölümü ve Kedi Müşahede Evleri’ne sokak hayvanlarının vücut ısılarının stabil kalabilmesi için ısıtıcılar yerleştirilirken, brandası olmayan Kedi Evlerinin de tamamlanması için çalışmalara hız verdi.

Bünyesinde misafir olan yavruların bakımlarına da özen gösteren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, "Satın Alma Sahiplen" adı ile başlatılan kampanyayla sokak hayvanlarına yuva bulmayı amaçlıyor.

Yorumlar