Hayvanat bahçesinin minik üyeleri ilgi odağı oluyor

Havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Bursa Hayvanat Bahçesi'nin minik üyeleri, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Henüz bir haftalık geyik yavrusu Cesur ile 3 lemur yavrusuna bakıcılar başta olmak üzere ziyaretçiler...

Google Haberlere Abone ol
Hayvanat bahçesinin minik üyeleri ilgi odağı oluyor

Havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Bursa Hayvanat Bahçesi'nin minik üyeleri, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. Henüz bir haftalık geyik yavrusu Cesur ile 3 lemur yavrusuna bakıcılar başta olmak üzere ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.

Meyve salatası ile beslenen lemurlar ve yavruları, bakıcıları elinden muz da yiyor. Özellikle muzu çok seven lemurlar bakıcılarının elinden meyve salatasını yemeye bayılıyor. Minik yavrular annelerinin sırtında dünyayı tanımaya çalışıyor. Geyik yavrusu ise anne sütü ile besleniyor.

HAYVANLAR MUTLU OLDUĞU İÇİN YAVRULUYOR

Bursa Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Veteriner Hekim Dr. Hatice Karakuzulu, lemur yavruları ile geyik yavrusunun bahçeye renk kattığını anlattı.

Hatice Karakuzulu, lemurlara elle meyve salatası yedirerek aynı zamanda onların yakından takiplerini de yaptığını belirterek, "Bununla hayvanların ağızlarında, dişleri veya derilerinde yara bere var mı bakma imkanım oluyor. Ayrıca hayvanlarla ilgili doğal iletişim kurmama yardımcı oluyor. Çünkü tedavi etmek istediğimiz zaman onları yakalamamız için bunlar bize büyük yarar sağlıyor." dedi.

Hayvanat bahçesinde yavrularla birlikte şu anda 15 lemur olduğunu anlatan Dr. Karakuzulu, "Bir hayvanın bulunduğu yerde üremesi o hayvanın barınağa adapte ve mutlu olduğunu gösterir. Şu anda 3 yavrumuz var. Ama yavrulamaya da devam ediyorlar. Doğada hayvanlar sadece belli mevsimlerde çiftleşir ve yavru yapar. Ama şu anda hayvanat bahçesinde şartlar uygun olduğu için bütün yıla yayılmış olarak üremeye devam ediyorlar." şeklinde konuştu.

Lemurlar için hem iç hem de dış alanda, bahçede yerler ayarlandığını belirten Karakuzulu, şunları söyledi: "Şu an lemurlar iki grup olarak dönüşümlü adayı kullanıyor. Çünkü bebeklerin olduğu grup diğer grup tarafından rekabetle karşılanabiliyor. Yavruları büyüdüğü zaman belki iki grubu karıştırabiliriz."

CESUR, GAYET SAĞLIKLI

Toplam 5 kızıl geyiğin bulunduğu hayvanat bahçesinde son olarak bir yavrunun dünyaya geldiğini anlatan Dr. Hatice Karakuzulu, sözlerini şöyle tamamladı: "Birkaç gün önce yeni bir yavrumuz oldu. Hayvanlar kendilerini burada güvende hissettikleri için üremeye devam ediyor. Yavrumuz gayet sağlıklı, annesi emziriyor. İlk yavrusu olmasına rağmen bir problemimiz yok. Yeni doğan geyik yavrusu erkek, bakıcı arkadaşlarımız Cesur ismini koymuş. Gerçekten sağlam, güçlü, kuvvetli ve hayata sıkıca tutunduğu için bence Cesur ismi çok yakıştı." CİHAN

Yorumlar