Hayvanat bahçesinde hayvanlar, yüksek enerji içeren gıdalarla besleniyor

Kayseri Hayvanat Bahçesi’nde barınan hayvanlara, soğuktan etkilenmemeleri için yüksek enerji içeren besinler veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Hayvanat bahçesinde hayvanlar, yüksek enerji içeren gıdalarla besleniyor

Kayseri Hayvanat Bahçesi’nde barınan hayvanlara, soğuktan etkilenmemeleri için yüksek enerji içeren besinler veriliyor. Hayvanların besinlerine ilave olarak incir, keçi boynuzu, fıstık, altın çilek ve çekirdek takviyesi yapıldığı belirtildi.

Yaklaşık 7 ay önce hizmete açılan Kayseri Hayvanat Bahçesi’nde 175 türden 2 bin 100’ün üzerinde hayvan bulunuyor. Kayseri’de eksi 22’ye kadar düşen hava sıcaklığı, hayvanları da etkiledi. Özellikle deve, zürafa, lama, maymun gibi sıcak iklim hayvanları, soğuklardan en fazla etkilenen hayvanlar oldu. Sürüngen ve kuş türleri ise, kapalı mekanlarda barınmaları nedeniyle hava koşullarından etkilenmedi. Hayvanat bahçesi yetkilileri, dış ortamda yaşamaya alışık hayvanların soğuklardan etkilenmemesi için bazı tedbirler aldı. Bu hayvanlardan bazıları özel olarak hazırlanmış ve ısıtıcılarla ısıtılan barınaklarda kalıyor. Hayvanat bahçesinin en nazik hayvanı iki zürafa da böyle bir ortamda yaşıyor. Su kuşları için oluşturulan gölet üzerinde oluşan buzlar da kırılıyor. Bot yardımıyla gölet üzerinde dolaşan bir görevli, buzları kırmak suretiyle kuşlara yüzme alanı açıyor. Hayvanların üşümemeleri içinse besinlerine takviyeler yapıldı. Meyve, havuç, saman ve yemlerine yüksek enerji veren keçi boynuzu, incir, altın çilek, fıstık ve çekirdek gibi takviye ürünler katıldı.

Kış şartlarının ağırlaşması üzerine barınaklardaki ısıtma sistemlerini devreye aldıklarını belirten Başbakıcı İsmail Tamokur, bütün barınaklarda ufo ya da kalorifer ısıtma sistemleri olduğunu söyledi. Hayvanların diyetlerine uygun olarak beslenme programlarına uyulduğunu belirten Tamokur, “Soğuk nedeniyle enerji gereksinimleri biraz daha fazla olduğundan yüksek enerji içerikli gıda takviyeli besinler yediriyoruz. Besinlerine keçi boynuzu, incir, altın çilek, fıstık ve çekirdek gibi besinleri katıyoruz.” dedi. Başbakıcı Tamokur, hayvanları beslerken ve bakımlarını yaparken de her türe göre gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar