Hayvanat bahçesi sakinlerinin kar şaşkınlığı

Bursa’da etkili olan kar yağışı Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ni beyaza bürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Hayvanat bahçesi sakinlerinin kar şaşkınlığı

Bursa’da etkili olan kar yağışı Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ni beyaza bürüdü. Kar ve soğuk nedeniyle hayvanlar zor anlar yaşadı.

Kar nedeniyle birçok hayvan kaloriferle ısıtılan sıcak barınaklarına çekildi. Özellikle lemur, zürafa ve develer barınaklarında kalarak dinlenmeyi tercih etti. Maymunlar, ayılar ve aslanların yanı sıra su kuşları ise kar yağışına aldırmadı. Bazı kuşların soğuktan titrediği gözlendi. Veteriner Hekim Hatice Karakuzulu, kış gelmeden önce soğuğa karşı her türlü önlemi aldıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

“Zaten hayvanlarımızın kapalı barınaklarında kaloriferli ısıtma sistemlerimiz var. Şimdi hava soğuk olduğu zaman onlar iç barınaklarında kaloriferlerle ısıtılmaktadırlar. Geyikler, ayılar gibi ısınmaya ihtiyacı olmayan hayvan gruplarının da altlarına saman serdik. Zeminle temaslarını kestik. Yemlerindeki kalori oranlarını düzenledik, kışa girerken ısınma ihtiyaçlarını düşünerek yeni düzenleme yapıyoruz. Kışla ilgili bir sıkıntımız yok. Hayvanların diyet listeleri var, beslenme kriterleri var. Isınma paylarını da dikkate alarak yem oranlarında bir miktar artış yaptık.” Hayvanat Bahçesi’nin kışın da çok güzel olduğunu belirten Karakuzulu, ziyaretçilerin bu güzelliği kaçırmamasını önerdi.

CİHAN

Yorumlar