Hayvan Hakları Koruma Derneği hayvan barınağında incelemelerde bulundu

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) yöneticileri ve üyeleriyle birlikte, belediyenin hayvan barınağında incelemelerde bulundu. DOHAYKO Kurucusu Nesrin...

Google Haberlere Abone ol
Hayvan Hakları Koruma Derneği hayvan barınağında incelemelerde bulundu

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) yöneticileri ve üyeleriyle birlikte, belediyenin hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

DOHAYKO Kurucusu Nesrin Çıtırık ve tesis yöneticileri ile barınağı gezen Dr. Fatih Karayandı, buradaki koşulların daha modern hale getirilmesi için yapılması gerekenleri tespit etti. Dr. Fatih Karayandı, "Barınağımız, Türkiye’deki emsalleri göz önüne alındığında iyi durumda. Biz şartları daha iyi hale getirerek, hem hayvanlar açısından daha çağdaş bir ortam oluşturmak hem de toplum sağlığını korumada daha etkin olabilmek için çaba gösteriyoruz. DOHAYKO yöneticileri ve diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştireceğimiz çalışmalarla, kısa sürede sonuç almaya başlayacağımıza inanıyorum." dedi.

DOHAYKO Kurucusu Nesrin Çıtırık da, Dr. Fatih Karayandı’nın hayvan hakları ve toplum sağlığı konularında, hızla hazırladığı projeleri görünce çok heyecanlandığını ifade etti. Nesrin Çıtırık, "Adana’da bir şey değişti, her şey değişiyor. Büyükşehir Belediyesi’nde yeni atanan Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı ve Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Köse, barınak, sokak ve ilçelerdeki hayvanlarımızla ilgili çalışmaları hızla başlattılar. Hayatımda ilk kez çok umutluyum ve öldüğümde hayvanların çözülmeyen sorunları nedeniyle gözüm açık gidecek diye düşünmüyorum. Adana artık emin ellerde." dedi.

Nesrin Çıtırık sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, Dr. Fatih Karayandı ve ekibine, barınakta ve dışarıda yapılması gerekenlerle ilgili brifing vermek istedik fakat öyle bir inceleme ve araştırma yapmışlar ki, onlar bize birifing verdi. Onları barınakta görmek bizi çok memnun etti. Sadece barınakta değil, sokaklardaki ve ilçelerdeki hayvanlarımızla ilgili de çalışma başlattılar. Adana 6 ay sonra hayvan haklarına saygı konusunda marka bir şehir olur. Mazeretlere sığınmadan fırtına gibi el attılar sorunlara. Gezici ameliyathane, yaşam alanları, kısırlaştırma öncesi ve sonrası tıbbi ve fiziki koşullar gibi çalışmalara başladılar. İnsanın 'Yoksa bunlar rüya mı?' diyesi geliyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar