Hayme Ana Bacıbey ödülleri sahiplerini buldu

3. Hayme Ana Bacıbey ödülleri Ankara Bursa Evi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi.

Google Haberlere Abone ol
Hayme Ana Bacıbey ödülleri sahiplerini buldu

3. Hayme Ana Bacıbey ödülleri Ankara Bursa Evi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerine verildi. Ankara Bursa Evi’nde Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu Belediyesi ve GÜSAB’ın katkılarıyla Yedinci Şehir Enstitüsü tarafından düzenlenen törende 3. Hayme Ana Bacıbey Ödülleri sahiplerini buldu.

Bacıbey Ödülü alan Bursalı kadınların da hazır bulunduğu törene Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ile GÜSAB Başkanı Yunus Aydın da katıldı.

Törende konuşan 2013 yılı Bacıbey Ödülü sahiplerinden Türkiye Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, Hayme Ana’nın eşinin ölümünden sonra iki oğlunun dönmeye karar vermesiyle, iki küçük oğluyla Batı’ya yürüyüşünü sürdürdüğünü ve Osmanlının gizli kurucusu olduğunu anımsattı.

Ahilik teşkilatındaki Bacıbeylere de atıfta bulunan Mansfield, “Kadın girişimciyseniz, her biriniz birer bacı beysiniz. Bacı beylik lider girişimciliğin sürdürülebilir yanıdır. Eskiden küçük atölyelerde ayakkabı, giysi yapılırdı, el emeği ağır basardı.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Yedinci Şehir Enstitüsü Başkanı Mutlu Çınar, Hayme Ana’nın oğulları ve obasıyla Batıya yürüyüşünün önemini vurgularken, “Hayme Ana olmasaydı, başka bir Türk devleti olurdu, ama Osmanlı devleti olmazdı. Hiç yerleşik hayatı görmemiş olan Hayme Ana, Domaniç’e geldiğinde, ‘Burası son toprağımız olsun’ demişti. Onun rüyası bizim gerçeğimizdir. Hayme Ana’nın öğütleri bugün yaşanılan pek çok sorunun çözümüdür” şeklinde konuştu.

Anadolu’da da çok değerli kadın girişimciler ve öncüler olduğuna dikkat çeken Çınar, hedeflerinin bu öncü, başarmış kadınları da ödüllendirmek olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra alanlarında öncü ve lider olarak kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam’a, vakıf hizmetlerinden dolayı Nevin Gökçek’e, Nevşehir Üniversitesi kurucu rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç’a, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu’na, ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay’a, Uçan Süpürge’den Selen Doğan’a ödülleri takdim edildi.
CİHAN

Yorumlar