"Hayırseverlik ve Barış İnşası" konferansı İstanbul'da başladı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Kimse Yok Mu Derneği ve Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Hayırseverlik ve Barış İnşası: Klasik Yaklaşımlar ve Yükselen Trendler" konulu uluslararası konferans, bugün İstanbul'da Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü.

Google Haberlere Abone ol
"Hayırseverlik ve Barış İnşası" konferansı İstanbul'da başladı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Kimse Yok Mu Derneği ve Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Hayırseverlik ve Barış İnşası: Klasik Yaklaşımlar ve Yükselen Trendler" konulu uluslararası konferans, bugün İstanbul'da Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü'nde başladı.

"Kültürel değerler ve hayırseverliğin ahlaki zemini", "Kurumsal sosyal sorumluluk", "Hayırseverlik", "Sosyal girişimcilik ve sosyo-ekonomik gelişme", "Güçlükler ve alternatifler bağlamında hayırseverlik" gibi konuların değerlendirdiği konferansta Sudan, ABD, İngiltere, Hindistan, Endonezya, Nijerya gibi farklı ülkelerden akademisyenler görüşlerini sunacak. Açılış konuşmasını Boston Üniversitesi’nden Prof. Dr. Paul G. Schervish’in yaptığı "Hayırseverlik ve Barış İnşası" konferansı, yarın sona erecek.

Uyuşmazlık çözümü sürecinde, insanlar ve topluluklar arasında güveni geliştiren bir aktör olarak hayırseverliğin gerçek ve potansiyel rolünü irdelemeyi hedefleyen konferans, eleştirel değerlendirmeleri ele alacak. Ayrıca, özellikle söz konusu sivil katılımın hangi aktörlerce, nasıl, ne zaman ve nerede ortaya çıktığını sorgulayarak hayırseverliğin, kapsayıcılık ve yoğunluk bakımından etkisini arttıran, çok boyutlu karakteri üzerinde durulacak.

KİMSE YOK MU, HAYIRSEVERLİK İÇİN ÖNEMELİ BİR MODEL

Prof. Dr. Paul G. Schervish, konuşmasında Kimse Yok Mu’nun hayırseverlik için önemli bir model olduğunu söyledi. Türkiye’de artan gelirle birlikte yeni bir ahlaki biyografi oluştuğunu dile getiren Schervish, “Kimse Yok Mu, insanlar için gerekli temel ihtiyaçlara ‘Kimse yok mu?’ sorusu sorarak ulaşmaya çalışıyor. Aslında bu soru yardımseverliğin en temel sorusu. Genelde ‘Kimse yok mu?’ sorusu sorulur ama pek ses çıkmaz. Burada aynı zamanda bağışçının kalitesine kalıyor. Karşı taraftan ses çıkmayınca ‘Kimse yok mu?’ sorusuna cevap alamayınca bile ne yapacağınız işin rengini belli ediliyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar