Hayırsever Tepeli, üç katlı binasını hafız yetişsin diye müftülüğe hibe etti

Hayırsever Hacı Hasan Tepeli, yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki üç katlı binasını hafızlık eğitimi için Seyhan Müftülüğüne bağışladı.

Google Haberlere Abone ol
Hayırsever Tepeli, üç katlı binasını hafız yetişsin diye müftülüğe hibe etti

Hayırsever Hacı Hasan Tepeli, yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki üç katlı binasını hafızlık eğitimi için Seyhan Müftülüğüne bağışladı.

Merkez Seyhan ilçesindeki Pınar Mahallesi’nde Tepeli’nin adını taşıyan Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu’nun açılışı Vali Hüseyin Avni Coş’un katıldığı törenle gerçekleşti. Coş, bu güzel ilim ve irfan yuvasının hayırlı olmasını diledi. Kürsüdeki konuşması sırasında yanına çağırdığı Hacı Hasan Tepeli’ye Kur’an kursundan hizmet alacak öğrenci ve vatandaşlar adına teşekkür eden Coş, “Bu hayrın örnek olmasını temenni ediyorum. Allah razı olsun diyorum. İnşallah buradan ülkemize çok faydalı işler yapacak talebelerin yetişmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Açılışa gelerek bu hizmete önem ve destek verdiğininiz için ne kadar takdir etsek de az. Özelikle hanımefendi kardeşlerimiz bu faaliyetlere özel bir alaka gösteriyor. Kendilerine gerçekten çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Arif Gökce, çok bereketli, Allah’ın kitabını ezberlemek, öğrenmek ve anlamak üzere kurulan bir hayır kurumunu açılışını yaptıklarını aktardı. Cenab–ı Hakk’ın Kur’an–ı Kerim’inde “Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda infak etmedikçe, gerçek iyiliğe eremezsiniz.” dediğini hatırlatan Gökce şöyle devam etti: “Hacı Hasan Tepeli, Allah katında yüce bir makamın sahibi olabilmek, iyiliğe erebilmek için bu binayı Kur’an kursu olarak vakfetmişler. Kendisine en kalbi saygı, sevgi ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Allah sayılarınızı artırsın. Adana’nın bütün ilçelerinde bu gayret devam ediyor. Şu anda il genelinde toplam 806 hoca hanım Kur’an kurslarında görev yapıyor. Bu rakam kısa bir süre önceye kadar 325’ler civarındaydı. Allah’ın kitabına hizmette emeği geçenlere dua ediyorum.”

Seyhan Müftüsü Halil Uzun, ilçede toplam 105 Kur’an kursunun hizmet verdiğini söyledi. 1971’de ilk Çifti Minare Camii’nin yanındaki kursun açıldığını hatırlatan Uzun, 2010 yılına kadar Seyhan’da sadece 41 kursun devreye girdiğini kaydetti. Uzun, son üç yılda 64 yeni Kur’an kursunu faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. 2010’da 800 olan öğrenci sayısının bu yıl sonu itibariyle 8 bin 674’e yükseldiğine dikkat çeken Uzun, “Buna ek programlar da dahil ettiğimizde Seyhan’da öğrenci sayısı 14 bin 12’yi buluyor. Hamdolsun. Toplam 216 sınıfımız mevcut. Ciddi manada gelişim gösteren bu hizmetin öncülüğünü hayırseverler yapıyor. Yeni Kur’an kursunun yerini Hacı Hasan Tepeli’den 5 yıl yıllığına kiralamak üzere talep ettik. Oda konuyu aile meclisi ile götürür. Söylediğinde büyük oğlu, ‘Baba tapusunu niye vermiyorsun?’ diyor. Yaklaşık 1.5 milyon liralık binayı bize hibe etti.” diye konuştu.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise Kur’an-ı Kerim’i öğrenen kişinin evinin huzur, bereket, rahmet ve sevgiyle dolduğunu ifade etti. Programda Vali Coş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in imzaladığı “Teşekkür Belgesini” Hacı Hasan Tepeli’ye takdim etti. Daha sonra Coş, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur ve diğer davetliler kursun açılış kurdelesini kesip, binayı gezdi.
CİHAN

Yorumlar