Hayırsever Bolulu işadamı İzzet Baysal anıldı

Yaptığı yatırımlarla Bolu'nun kalkınmasında önemli rol oynayan merhum işadamı İzzet Baysal unutulmadı. Anılarının yaşatılması ve şehre yaptıkları karşısında minnet duygularını ifade etmek isteyen yaklaşık 5 bin Bolulu, İzzet Baysal...

Google Haberlere Abone ol
Hayırsever Bolulu işadamı İzzet Baysal anıldı

Yaptığı yatırımlarla Bolu'nun kalkınmasında önemli rol oynayan merhum işadamı İzzet Baysal unutulmadı. Anılarının yaşatılması ve şehre yaptıkları karşısında minnet duygularını ifade etmek isteyen yaklaşık 5 bin Bolulu, İzzet Baysal Şükran Günleri'ne katıldı.

Bütün mal varlığını kurduğu İzzet Baysal Vakfı’na bağışlayarak birçok alanda sayısız eser bırakan hayırsever işadamı için her yıl düzenlenen şükran günleri, Anıtpark’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra ise programa katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından Bolu Belediyesi Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’ndan İzzet Baysal Anıtı’na kadar saygı ve şükran yürüyüşü yapıldı. İzzet Baysal Anıtı önünde de anma törenleri gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte Valilik, Belediye ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Anıtı’na saygı çelenklerini sundu. Program açılış konuşmaları ile devam etti.

Törende İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın Türkiye'nin birçok yerindeki hayırseverlere örnek olduğunu söyleyerek, ölümünün ardından amcasına yazdığı 14. mektubu okuyarak şunları söyledi: “Sevgili amca Bolu Belediyesi’nin baş tacı olmaya devam ediyorsun. İsmini taşıyan İzzet Baysal Caddesi’ni öyle bir güzelleştirdiler ki sorma. Bolu’yu parklarla donatıyorlar. Doğduğun Karaçayır’ı görsen tanıyamazsın. Bu seneki etkinliklerde katlıları bulunan Bolu Valiliği’ne, Bolu Belediye Başkanlığı’na, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ve Bolu Kent Konseyi’ne, esnafımıza ve muhtarlarımıza mütevelli üyelerim adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ahmet Baysal’da sonra kürsüye çıkan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Mehmet Bahar’da, “Saygı değer büyüğümüz İzzet Baysal; Sizi her geçen gün özlemle anıyor, hasretle arıyoruz. Kurduğunuz ve en büyük eserim dediğiniz üniversitemiz son dört yılda her alanda iki katı bir büyüme gerçekleştirdi. Çok güçlü ve saygın bir üniversite haline geldi” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’da İzzet Baysal’ın örnek kişiliğine vurgu yapan konuşmasında şunları söyledi: “Çok Kıymetli Büyüğümüz, Bolumuzun hayırseverlik önderi, şükranların en büyüğüne layık İzzet Babamız; Bizlere kazandırdığın eserlerin, açmış olduğun hayır yolunun ve bir şehrin ufkunu nasıl değiştirdiğinin farkında olduğumuzu hissederek bir kez daha manevi huzuruna çıkıyor ve sana şükranlarımızı sunuyoruz."

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’da konuşmasında, “Şehirleri şehir yapan sahip olduğu değerlerdir. Şehirler bu değerleri ile tanınırlar, bilinirler. Biz Bolulular ve Bolu’da yaşayanlar seninle ne kadar övünsek azdır. Çünkü hiçbir şehre nasip olmayan İzzet Baysal gibi bir değerimiz var.” dedi. CİHAN

Yorumlar