Hayırlı olsun çiçekleri müzayedede satıldı, 200 bin lira otistik çocuklara kaldı

30 Mart seçimleri sonrası Bursa Yıldırım İlçe Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan İsmail Hakkı Edebali, kendisine gelen ‘hayırlı olsun’ çiçeklerini otizm merkezi için müzayede ile satışa sundu. Ünlü işadamlarının da desteğiyle...

Google Haberlere Abone ol
Hayırlı olsun çiçekleri müzayedede satıldı, 200 bin lira otistik çocuklara kaldı

30 Mart seçimleri sonrası Bursa Yıldırım İlçe Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan İsmail Hakkı Edebali, kendisine gelen ‘hayırlı olsun’ çiçeklerini otizm merkezi için müzayede ile satışa sundu. Ünlü işadamlarının da desteğiyle çiçeklerden 200 bin liraya yakın gelir elde edildi. Makama gelen 295 çiçekten ilk olarak satışa sunulan orkide çiçeğine 162 bin 500 lira değer biçilirken işadamı Hüseyin Özdilek de 50 bin liralık bağışla listenin başındaki yerini aldı. Diğer çiçekler de 100 ile 250 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu.

    Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen müzayede de ilk olarak bir orkide çiçeği satışa sunuldu. 500 lira değer biçilen çiçeğe işadamları tekliflerini sıralarken Hüseyin Özdilek, "Herkes, söylediği rakamı taahhüt etsin. Burası bir bağış organizasyonudur." teklifinde bulundu. Önce 10 bin lira teklif eden Özdilek ardından "Herkes teklifini söylesin, son sözü ben söyleyeceğim." dedi. Fuat Bakgör 30 bin lira, Oğuzhan Kutlucan 25 bin lira teklif ederken Hüseyin Özdilek 50 bin lira bağışladı. Diğer işadamlarının da teklifleriyle orkide çiçeğinden 162 bin 500 lira gelir elde edildi. Kalan çiçekler de 100 ile 250 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu. 5 dakika içerisinde biten müzayede sonrası elde edilen gelir Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Hanım Akbaş’a teslim edildi.

    "HEPİMİZ GÖÇÜP GİDECEĞİZ, AMACIMIZ SONRAKİ NESİLLERE YAŞANABİLİR HAYAT BIRAKMAK"

    Çok sayıda işadamı, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı müzayedenin daha başında mikrofonu eline alarak herkesi desteğe davet eden Hüseyin Özdilek, şunları kaydetti: "Türkiye Cumhuriyeti devleti varsa, biz varız. İnsanlar doğar, büyür, evlenir. Allah verirse çocuğa kavuşur, bu dünyadan göçüp gider. Önemli olan bu hayatı, bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir şekilde bırakmaktır. Kapasitesi geniş olan herkesin öne çıkmasını istiyorum. Hepimizin, neydim ne oldum, ne olacağım diye düşünmesi gerekmekte. Biz, insanımızı çok seviyoruz."

    Bunun üzerine müzayedeye katılan Özdilek A.Ş. Hüseyin Özdilek, Bakgör İnşaat Fuat Bakgör, Kutlucan Holding Oğuzhan Kutlucan, Zekeriye Kutlucan, Akuğur Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Uğur Ölekli, Konat İnşaat Habib Konat, Adanur İnşaat Hatip Adanur, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Künpa İnşaat Cevdet Yılmaz, Exen Reklam Hasan Dursun, Devingen Planlama Hasan Şahintürk, Yavuzselim Er İnşaat Abdülhalim Er, Seyhanlar Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Seyhan ile Yıldırım Belediyesi Tıp Merkezi personelinin de desteği ile daha ilk satışa sunulan orkide çiçeği tam 162 bin 250 TL’lik alıcı buldu.

    Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, daha 5 dakika gibi kısa bir süre içinde 162 bin 250 TL’lik büyük destek karşısında çok duygulandıklarını belirterek "Bugün hayırlı bir iş yaptık. Bunu da sizlerin desteği ile gerçekleştirdik. Çok mutluyuz. Bizim amacımız farkındalık oluşturmak. Aslında çiçek kabul etmeyip, bağışta bulunduran başkanlar da var. Biz ilçemizin esnaflarının da işinin bozulmamasını istedik. Ve sonuçta böyle hayırlı bir yol çıktı önümüze. Sizin gibi duyarlı halkımız olduktan sonra bizim birliğimiz beraberliğimiz bozulmaz. Çok hayırlı bir işe hep birlikte imza attık." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar