'Hayır Melekleri' bu sefer de Soma için çalıştı

Çorum Samanyolu Koleji’nde okuyan ve 'Hayır Melekleri' olarak adlandırılan 7’nci sınıf öğrencisi kızlar, Soma faciasında hayatlarını kaybeden madenci aileleri için yardım kampanyası başlattı.Sosyal sorumluluk duygusu ile her türlü yardım...

Google Haberlere Abone ol
'Hayır Melekleri' bu sefer de Soma için çalıştı

Çorum Samanyolu Koleji’nde okuyan ve 'Hayır Melekleri' olarak adlandırılan 7’nci sınıf öğrencisi kızlar, Soma faciasında hayatlarını kaybeden madenci aileleri için yardım kampanyası başlattı.

Sosyal sorumluluk duygusu ile her türlü yardım etkinliğine katıldıkları için ‘Hayır Melekleri’ olarak isimlendirilen öğrenciler bu sefer de Soma için çalışıyor. Yaşanan maden kazası mağdurlarına yardım etmek isteyen Samanyolu Koleji öğrencileri, Kimse Yok Mu Derneği’nin kampanyasına destek olmak için harekete geçti. Olayın yaşandığı ilk hafta başlayan kampanya çerçevesinde kız öğrenciler sınıfları tek tek gezerek Soma’ya yardım çağrısında bulundu. Daha önce dernek ile Afrika'ya da su kuyusu açmak için çalışan öğrenciler bu sefer de sınıf sınıf dolaşarak Soma için SMS attırdı.

Samanyolu Koleji İlköğretim Müdürü Şeref Aydur, şu ana kadar öğrencilerin kampanyası çerçevesinde 400 adet SMS atıldığını ifade edip, Soma’da yaşanan facianın tüm Türkiye’nin gönlünü yaktığını söyledi. Çıkartılan kömürlerin insanların ısınması için çıkartıldığını ancak facianın yürekleri yaktığını dile getiren Aydur, ''Okulumuzun öğrencileri de bu duruma sessiz kalmadı. Bize geldiler ‘Hocam biz ne yapabiliriz. Soma’da yetim kalan çocuklara ailelere destek olmak istiyoruz’ dediler. Biz de onlara Kimse Yok Mu Derneği’nin olduğunu ve onlar aracılığı ile yardımlar yapabileceklerini söyledik. Bu çerçevede en hızlı ve en pratik 5 TL karşılığında SMS kampanyası olacağını düşünerek çalışmaya başladık. Onlara ön bilgiler verildikten sonra onlar da okulumuzdaki tüm öğrencileri, tüm sınıfları gezdiler. Çocuklarımız üzerinden ailelere ulaşıldı, komşulara ulaşıldı. O süreçte dernek üzerinden Soma'daki faciaya 'bizde varız dedik' demek durumundaydık. Bu kampanya ile Kimse Yok Mu Derneği ile kolejimiz iş birliğinde kampanya düzenledik.'' ifadelerini kullandı.

"KAZANIN GÖRÜNTÜLERİ BİZİ ÇOK ETKİLEDİ"

Yardım kampanyasına destek olan öğrencilerden Sena Yumurtacı, yaşanan faciadan çok etkilendiklerini dile getirdi. Olayın yaşandığı ilk günlerden itibaren okullarında Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile başlatılan kampanyaya destek olmak için çalıştıklarını ifade eden Yumurtacı, "Okulumuzda sınıfları ve öğrencileri tek tek gezerek kampanyayı anlattık. Öğrenci arkadaşlarımıza kampanyaya neden destek olmaları gerektiğini anlattık.'' dedi.

Bir diğer öğrenci Beyzanur Yüce ise kampanyaya en çok ilköğretim öğrencilerin duyarlılık gösterdiğini ifade ederek, ''Bu ve benzeri üzücü olaylarda herkes bir şeyler yapmalıdır. Bizde bir şeyler yapmak istedik. Okulumuz da bize destek verdi. Her sınıfa giderek tanıtım yaptık.'' ifadelerini kullandı.

''Bu durum yarın bizimde başımıza gelebilir.'' diyen öğrencilerden İrem Koçakoğlu da herkesin kendini madenci ailelerinin ve çocuklarının yerine koyması gerektiğini dile getirdi.

Kimse Yokmu Derneği Çorum Şube Başkanı Erkal Aykaç da yapılan kampanyanın önemini anlatarak, Samanyolu Koleji öğrencilerine teşekkür etti. Samanyolu Koleji ile dernek arasında bu gibi durumlarda ortak çalışmalar yapıldığını anlatan Aykaç, birçok ortak yardım çalışması yapıldığını söyledi. CİHAN

Yorumlar