"Haydi Namaza" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Afyonkarahisar Müftülüğü ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve belediyenin katkılarıyla düzenlen 7 - 17 yaş arası erkek çocuklara yönelik başlatılan ‘Haydi Namaza’ programı ödül töreniyle sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
"Haydi Namaza" Ödülleri Sahiplerini Buldu


Projeye 25 Ocak - 9 Şubat tarihleri arasında düzenli olarak camiye gelen 3 bin 500 'ü aşkın çocuk iştirak etti. Gençlerin cami alışkınlığını kazanmazı amacıyla düzenlenen program, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle sona erdi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Burhan İşliyen yaptı.

Projenin büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken İşliyen, emeği geçen herkese teşekkür etti. Gençleri namaza teşvik etmek, cemaatle namaz kılınmasını özendirmek amacıyla Afyonkarahisar Müftülüğü'nün Haydi Namaza isimli bir yarışma başlattığını hatırlatan İşliyen, Kutlu Doğum Platformu'nun toplantılarında ortaya çıkan yarışma kapsamında Afyonkarahisar'da yaklaşık 3 bin 500'ü aşkın çocuğun camilerde cemaatle birlikte namaz kıldığını ifade etti.

Proje sonunda çocuklara verilen ödüllerin teşvikten ibaret olduğunu aktaran İşliyen, 'İnşallah gerçek ödüle Allah (c.c). katında ulaşılacaktır" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından ilahiler okundu, daha sonra ise hediye çekilişine geçildi. Çekilişte 100 çocuğa küçük altın, 90 çocuğa bisiklet, 50 çocuğa dijital Kur'an-ı Kerim, 10 çocuğa ise saat hediye edildi.

 

Yorumlar