Hayatlarını tehlikeye atan pilotlar ödüllendirildi

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, geçtiğimiz günlerde Mutki'ye bağlı Çiğdemalan köyünden doğum hastasını kurtaran pilotlara takdirname verdi.

Google Haberlere Abone ol
Hayatlarını tehlikeye atan pilotlar ödüllendirildi

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, geçtiğimiz günlerde Mutki'ye bağlı Çiğdemalan köyünden doğum hastasını kurtaran pilotlara takdirname verdi.

    Çiğdemalan köyünde kanamalı doğum hastasını helikopterle kurtararak zamanında hastaneye yetiştirilmesini sağlayan pilotları ve Alay Komutanı Halil Şen’i Vali Yurdakul, makamında kabul ederek özverili çalışmalarından ötürü kutladı.

    Bitlis’te bu yılda çetin bir kış geçtiğine dikkat çeken Vali Yurdakul, bu çetin kıl şartlarında hastaları kurtarmak için tüm imkanları seferber ettiklerini ve hastalara gerek havadan gerekse karadan ulaşarak hastaneye yetiştirdiklerini söyledi.

    Acil durumlar için tüm imkanların seferber edildiğini belirten Vali Yurdakul, kanamalı doğum hastasını kurtaran pilotların kendi gelecek ve hayatlarını riske attıklarına dikkat çekerek “Özellikle kardan yolları kapanan köylerimizin yollarını açma çalışmaları hızla devam ediyor. Yoğun kar yağışı dolayısı ile erişemediğimiz hastalarımız, doğum yapmak üzere olan vatandaşlarımızın hizmetlerini sürdürmek üzere gerek helikopterimiz ile gerekse kızak ambulanslarımızla vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. 2 gün önce de Mutki ilçemizden gelen bir ihbarı değerlendirerek, doğumu yaklaşmış bir bayanın yardımına çok değerli pilotlarımız bütün imkan ve kabiliyetleri ile koştular. Uzun çabalar sonucu bu çocuğumuz sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Tabi bizim jandarmamız şehrimize ve kırsal vatandaşımızın güvenliği için konuşlanmış bir teşkilattır. Jandarma personelimiz bunu yaparken nasıl hayatlarını ortaya koyuyorlarsa aynı zamanda bu vatandaşlarımızın doğum ihtiyacı anında kendi hayatlarını ve geleceklerini riske ederek çok yoğun bir mücadeleye giriştiler. Bizlerde buna şahit olduk. Allah'a hamdolsun olumsuz hava koşullarına rağmen hastamız helikopterle alındı, hastanede doğum yaptırıldı. Ben özellikle bu operasyonda yer alan ve vatandaşlarımızın bu tür hizmetlerine koşan başta İl Jandarma Komutanımız olmak üzere çok değerli pilotlarımıza yüksek farkındalık ve yüksek özverileri için kutluyorum." diye konuştu.

    Konuşmanın ardından Vali Yurdakul, Yarbay Hasan Hüseyin Özkan, Üsteğmen Bekir Eke ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Bülent Yüksel'e özverili çalışmalarından dolayı takdirname ile ödüllendirdi. CİHAN

Yorumlar