Hayatını kaybeden madencilerin cenazeleri kavun deposunda teslim ediliyor

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden işletmesinde trafo patlaması nedeniyle yaşanan facia da ölü sayısı 205, yaralı sayısı 80’a ulaştı. Yaklaşık 100 kişinin daha içeride olduğu tahmin edilirken maden içinde yangının hala devam ettiği...

Google Haberlere Abone ol
Hayatını kaybeden madencilerin cenazeleri kavun deposunda teslim ediliyor

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden işletmesinde trafo patlaması nedeniyle yaşanan facia da ölü sayısı 205, yaralı sayısı 80’a ulaştı. Yaklaşık 100 kişinin daha içeride olduğu tahmin edilirken maden içinde yangının hala devam ettiği bildirildi. Öte yandan cenazeler, Kırkağaç'taki kavunlar için kullanılan soğuk hava deposuna kaldırılıyor. Buranın önüne kurulan çadırlarda ise cenazeler yıkanıp kefenlenerek acılı ailelere teslim ediliyor.

    Göz yaşlarına hakim olamayan vatandaşları yakınları ve güvenlik güçleri sakinleştirmekte yer yer zorlanıyor. Aynı şekilde yakınları hakkında bilgi alamayanlar içinde görevli polisler yarım saatte bir ölü ve yaralıların isim listesini okuyarak aileleri haberdar ediyor.

    Güvenliğin sağlanması için Ege Bölgesi'ndeki illerden takviye polis ekipleri gönderildi. Polisler, güvenlik koridorları oluştururken aynı şekilde arama kurtarma timleri de bölgeye sevk edildi. Ambulans, cenaze araçları ve kamyonlarla çok sayıda tabut gönderilen ilçede, 20 civarında cenaze yakınlarına teslim edildi. Kızılay ise vatandaşlara sıcak çorba ve çay dağıtmaya devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar