Hayatını kaybeden madenci sayısı 283'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi sayısının 283'e yükseldiğini söyledi.Bakan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden kazasında hayatını kaybeden 282 işçiden sadece...

Google Haberlere Abone ol
Hayatını kaybeden madenci sayısı 283'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçi sayısının 283'e yükseldiğini söyledi.

Bakan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, maden kazasında hayatını kaybeden 282 işçiden sadece 8 işçinin cesedinin teslim edilmediğini kaydetti. Sürdürülen çalışmalarda bugün 1 işçinin daha cesedinin çıkarıldığını belirten Bakan Yıldız, böylelikle hayatını kaybeden işçi sayısının 283'e yükseldiğini açıkladı.

Mandendeki yangının konveyör sistemine sıçradığını anlatan Yıldız, bunun da kurtarma çalışmalarını aksattığını dile getirdi. Yıldız, olumlu giden konveyördeki söndürme çalışmalarının yanında madendeki karbonmonoksit seviyesinin de düşmeye başladığını, bunun da yangının küçüldüğü anlamına geldiğini ifade etti.

Bakan Yıldız, yangının 3-4 saat içerisinde tamamen söndürülmesi halinde kurtarma faaliyetlerine daha hız verileceğini belirtti.

CİHAN

Yorumlar