Hayati Tekin: Togar aday olmasaydı bana oy verirdi

Tekkeköy Belediye Başkanı ve CHP Belediye başkan adayı Hayati Tekin, AK Parti'den belediye başkanı adayı olan Hasan Togar’ın 2004 seçimleri sırasında rakiplerine kendisini örnek gösterdiğini belirterek, "Hasan Togar aday olmasaydı bana oy verirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hayati Tekin: Togar aday olmasaydı bana oy verirdi

Tekkeköy Belediye Başkanı ve CHP Belediye başkan adayı Hayati Tekin, AK Parti'den belediye başkanı adayı olan Hasan Togar’ın 2004 seçimleri sırasında rakiplerine kendisini örnek gösterdiğini belirterek, "Hasan Togar aday olmasaydı bana oy verirdi.’’ dedi.

Bu seçimlerin genel seçim havasında yapılmasının yanlış olduğunu belirten Tekin, belediye başkanı olduğu dönemlerde kendisini çok başarılı gördüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Tekkeköy’de yaşaması halinde kendisini örnek göstereceğini ileri sürdü. Tekin, "Başbakan burada yaşasaydı, Hasan Togar’ın benim çırağım bile olamayacağını söylerdi." diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemler için başarılı bulduğunu belirten Hayati Tekin, "Başbakan bir belediye başkanı olarak en az benim kadar başarılıdır. Benim yerimde Tayyip Bey olsa Tekkeköy halkına der ki 'Hey Tekkeköylü bakın ben bu kadar eser yaptım. Belediyenin yapması gerekeni de. Yaptım Tekkeköy’de Belediye Başkanı olarak hükümetin yapması gerekenleri de yaptım. Hey Tekkeköy halkı 50 yılda yapılmayanları 5 yılda ben yaptım derdi.’’ diye konuştu.

"TOGAR 2004 SEÇİMİNDE BENİ ÖRNEK GÖSTERİYORDU"

"Hasan Togar’ın da zaten daha önce Feyzullah Çıkış ve Mustafa Yücel karşısına MHP’nin adayı olarak çıktığında benim Kutlukent’te yaptıklarımı örnek olarak gösteriyordu." diye konuşan Tekin, "O zaman rakiplerine, 'Hiçbir şey bilmiyorsanız bari gidin yan tarafta 5 -6 yıllık bir başkan var. Gidin ondan ders alın, kurs alın. Ben bir Tekkeköylü olarak Kutlukent’te düğüne gitmeye utanıyorum. Adam iki dönemdir orada başkan, bakın orda farklı bir belediyecilik yapıyor’ diyordu. Hasan Togar da olsa Tayyip Bey de olsa Allah için oyunu bana verirlerdi." şeklinde konuştu.

"KİRLİ YATIRIMI ÖNLEMEK İÇİN HALKIN SİGORTASIYIM"

Tekin, "Ben kendimi bilgimle, becerimle, profesyonelliğimle Tekkeköy halkına bahşetmiş birisiyim. Bu iş benim mesleğimdir, işimdir, aşımdır. Ben Tekkeköy halkın hem kirli yatırımlara karşı sigortasıyım, hem de yapılacak temiz yatırımlar için şansıyım. Tekkeköy halkı bunu iyi biliyor. Geçen 5 yıla baktıklarında 60 yıldır yapılmayan hizmetlerin yapıldığını görüyorlar. Önümüzdeki 5 yılda da Allah’ın izniyle 60 yıllık daha hizmet alacaklarını biliyorlar. Tekkeköy gelecek 5 yıl içinde harika bir dönem daha yaşayacaktır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar