Hayati Tekin: Tekkeköy’ün sahibi kirli yatırımcılar olamaz

Tekkeköy Belediye Başkanı ve CHP Tekkeköy Belediye başkan adayı Hayati Tekin, Tekkeköy’ü kirli yatırımcılara bırakmayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hayati Tekin: Tekkeköy’ün sahibi kirli yatırımcılar olamaz

Tekkeköy Belediye Başkanı ve CHP Tekkeköy Belediye başkan adayı Hayati Tekin, Tekkeköy’ü kirli yatırımcılara bırakmayacaklarını söyledi.

“Tekkeköy’ün sahibi kirli yatırımcılar olamaz, Tekkeköy’ün asıl sahibi Tekkeköy halkıdır” diyen Hayati Tekin, seçim çalışmalarına Balcalı köyünde düzenlediği mitingle devam etti.
Balcalı Mahallesi’nde partisi tarafından düzenlenen mitingde coşkulu bir kalabalığa seslenen Hayati Tekin, “Buraya bir kahve toplantısı yapmak için gelmiştim. Ama siz beni öyle bir karşıladınız ki, burada miting yapmak zorunda kaldık. Bunu ben şöyle okuyorum. Tekkeköy halkı ilçesine sahip çıkacak olan adayın kim olduğunu biliyor. Tekkeköylü ilçesine sahip çıkıyor. Hani nasıl söylenir. ‘sel önünde kütük durmaz’ diye. Sel olup, akmışsınız.” dedi.

Kötü niyetli bazı sanayicilerin Tekkeköy’ü kirli yatırım yapmak için bir cennet olarak gördüklerini ileri süren Tekin, “Bu kardeşiniz kirli sanayicilerin önünde durabilecek ve onlara engel olabilecek tek kişidir. Sizden aldığım güçle Mobil Santral’e nasıl karşı çıktıysam, Şimdi yine asbestli gemi sökümü yaparak Tekkeköy’ü zehirlemek isteyen kirli yatırımcılara yine karşı koyarım. Tekkeköy halkı bizim o öyle bir beklentimiz olmamasına rağmen bin kadar araba toplayarak bizim mitingimize gelmiş. Bunun anlamı şudur. Halk Tekkeköy’e sahip çıkmıştır. Tekkeköy’ün gerçek sahipleri biziz. Tekkeköy, kirli yatırmacılara teslim edilip peşkeş çekilecek ilçe değildir. Ben Tekkeköy halkı ile gurur duyuyorum. Bu güzel insanlara hizmet etmek banim için şereftir, gururdur, Ben sizi dinlerim ama Hasan Togar sizi dinlemez. Onun dinleyeceği Baronları var.” diye konuştu.

Balcalı dahil Tekkeköy’ün yeni bağlanan mahallelerinde 30 Mart’ta yapılacak seçimleri beklemeden hizmet etmeye başladığını hatırlatan Tekin, daha sonra şunları söyledi: “Arkadaşlar, değerli dostlar şu kalabalığa şöyle bir baktığımda Tekkeköy'ün her noktasından değerli dostların geldiğini görüyorum. Bunun anlamını şöyle okuyorum ben; Tekkeköylüler ilçesine sahip çıkıyor değerli dostlar, değerli Balacılar bugün Balcıla’dayız, hepimiz için Balcalı tarihi bir yerleşkedir, milli toprakları vardır, çok çalışkan insanları vardır. Soruyorum ne iktidarlar geldi, ne hükümetler geçti. Nice milletvekilleri bu meydanlarda aslı astarı olmayan sözler söylediler. Ne asılsız vaatlerde bulundular. Ama Balcalı halkı şunu iyi biliyor ki hizmet süresi başlamadan daha yani 30 Mart gelmeden Balcalı sokaklarını geldim gördüm, içim kan ağladı. Dereden çakıl almışlar yola dökmüşler, göz gördü, vicdan ses verdi. Görevimiz başlamadan vicdanım el vermedi. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın öyle size öyle bir beş yıl daha yaşatacağım ki hepiniz parmak ısıracaksınız. Tekkeköy’ü hem Türkiye hem de Samsun’da herkes konuşacak. Bu arada hepinizi 23 Mart Pazar günü Kirazlık mahallemizde düzenleyeceğimiz mitingimize davet ediyorum.” CİHAN

Yorumlar