Hayat Boyu Öğrenme İl Komisyon Kurulu toplandı

Hayat Boyu Öğrenme İl Komisyon Kurulu toplantısında Batman’ın bilgi toplumu haline gelmesi için yapılan çalışmalar ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Hayat Boyu Öğrenme İl Komisyon Kurulu toplandı

Hayat Boyu Öğrenme İl Komisyon Kurulu toplantısında Batman’ın bilgi toplumu haline gelmesi için yapılan çalışmalar ele alındı.

İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fatih Aktürk ile İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve işbirliği Komisyonu üyeleri katıldı. İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ardından müzik öğretmenlerinin kısa müzik dinletisi gerçekleşti. Sırasıyla Beşiri, Hasankeyf, Gercüş, kozluk ve Sason ilçeleri Halk Eğitim Merkezleri müdürleri ile Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürü kendi sorumluluk bölgelerindeki faaliyetlerini anlattılar.

Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Veysel Özdaş kürsüye gelerek hayat boyu öğrenme ile ilgili yürütülen çalışmaları anlattı. Bazı kurul üyeleri de söz alarak “Hayat Boyu Öğrenme” ile ilgili durum ve önerilerini açıkladılar.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ise şunları söyledi: “Değerli katılımcılar, bizim bu toplantıları yapma gayemiz örgün eğitimdeki öğrencilerimizin yayında yetişkinlerin bu eğitimlere katılmalarını sağlamak. Okul çağındaki öğrencilerimize biz kurslar ve eğitimler düzenliyoruz. Biz bu yetişkinlerimizi sadece üniversite kapılarına yönlendirerek değil çok küçük bir zaman dilimi ve az sayıda alacağı dersler ve eğitimle belki de hayatına yön vereceği meslekler kazandıracağız. Bu yetişkinlerimize geçimlerini sağlayacakları meslekler kazandırabiliriz. Günümüzde, geçmişte var olan mesleklere ilaveten gelişen teknoloji ile yeni meslekler ve alanlar oluştu. Yeni gelişmelerle çok değişik meslek gurupları artık sistemin içinde oluştu. Bu gün Batman’da ihtiyaç duyulan bazı meslekler yaşlı bakımı, çocuk bakımı, ön muhasebe mesleklerinin yanı sıra yine Endüstri Meslek Liselerimizin üzerinden çok sayıda kurslar açabiliriz. Ben koordineli yapılacak çalışmalarla yetişkin eğitiminde Batmanı hak ettiği yere taşıyacağımıza inanıyorum."

Verilen bilgiye göre Batman genelinde Eylül 2013'ten Şubat 2014 tarihine kadar 130 okuma yazma kursu, 180 meslek kursu ve 460 genel kurs olmak üzere toplam 770 adet kurs açıldı. Bu kurslarda 8 bin 600 bayan ve 6 bin 800 erkek olmak üzere toplam 15 bin 400 yetişkin eğitim aldı. CİHAN

Yorumlar