“Hayat bir dolu çocuktu hayatını kararttılar“

- Gaziantep'teki terör saldırısında ağır yaralanan 13 yaşındaki Mahsun Nas'ın ailesi, umutla çocuklarından gelecek iyi haberi bekliyor

Google Haberlere Abone ol
“Hayat bir dolu çocuktu hayatını kararttılar“
Gaziantep'teki terör saldırısında ağır yaralanan 13 yaşındaki Mahsun Nas'ın ailesi, umutla çocuklarından gelecek iyi haberi bekliyor.

Kına gecesi sırasında oyun oynadığı sırada gerçekleştirilen saldırıda yaralanan ve özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Nas'ı bir an için yalnız bırakmayan ailesi, oğullarının yaşama tutunması için dua ediyor.

Mahsun Nas'ın babası Naim Nas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bomba parçasının oğlunun başından yaralanmasına neden olduğunu söyledi.

Saldırı sırasında evlerinin önünde oturduğunu anlatan Nas, "Mahallede bir düğün vardı. Çocuklar, düğünü izlemeye gitmişlerdi. Biz düğünü görüyorduk. O esnada patlama sesini duyduk." dedi.
Patlama anına birebir şahit olduğunu dile getiren Nas, "Sokak arası tamamen alevlendi. Biz patlama olduğu anda çocukların orada olduğunu hissettik." diye konuştu.

- "Ölmeden kıyameti yaşadık"

O an yaşadıklarını anlatan Nas, şunları söyledi:
"Ben o hırsla çocuğumu arıyordum. Ben çocuğumun orada olduğunu kesin değil ama hissediyordum. Biz orada ölmeden kıyameti yaşadık. Bunu yapan zihniyete lanet olsun. Bizim yetkililerden istediğimiz tek şey bir an önce bu canilerin kökünü kurutsunlar."
Nas, "O mahallede hepsi benim akrabam. Bizim yüreğimiz yandı. Başkasınınki yanmasın." dedi.
Faillerin bir an önce bulunup adalete teslim edilmesini isteyen Nas, "Bu ülkeye bir şey olmasın. Türkiye'nin huzurlu olması birilerinin işine gelmedi. Bunu yapanlar hangi ideolojiyi taşırsa taşısın amacına ulaşamayacağını bilsin. Bu patlamayı yapan caniler mutlaka hesabını verecekler." şeklinde konuştu.
- "Oğlum hayat doluydu"
Nas, 5 çocuğunun en küçüğü olan Mahsun'un etrafında çok sevilen bir çocuk olduğunu belirterek, "Çocuğum 13 yaşındaydı. Bu yıl liseye başlayacaktı. Pozitif, kendi bölgesinde sevecen, herkesle diyalog kurabilen ve iletişim sağlayabilen bir çocuktu. Çok sevimli bir çocuktu. Hayat bir dolu çocuktu, hayatını kararttılar." dedi.
Doktorların verdiği bilgiye göre oğlunun hayati tehlikesinin devam ettiğini aktaran Nas, sözlerini şöyle tamamladı:
"Doktorların bize verdiği bilgilere göre tıbbi olarak çocuğumun kurtulma oranı çok zayıf. Yani yüzde 1 diyebilirim. Beyin hücreleri tamamen zedelenmiş. Beyin ciddi zarar görmüş. Doktorların dediğine göre çocuğumun patlama anında ölmemesi bir mucize. 'Gerekli müdahale yapıldı' deniliyor."

Yorumlar