Hayalindeki otomobilin resmini yapan Dilara ödüllendirildi

Toyota’nın ‘Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nın Türkiye ayağında 12-15 yaş kategorisinde ikinci olan Sakarya’dan Dilara Tiraki, ödülünü, Toyota Türkiye Satış Sonrası Bölge Müdürü Sedat Duru’dan aldı. Toyota tarafından düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Hayalindeki otomobilin resmini yapan Dilara ödüllendirildi

Toyota’nın ‘Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nın Türkiye ayağında 12-15 yaş kategorisinde ikinci olan Sakarya’dan Dilara Tiraki, ödülünü, Toyota Türkiye Satış Sonrası Bölge Müdürü Sedat Duru’dan aldı.

Toyota tarafından düzenlenen ve 5 kıtadan binlerce çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen “Hayalimdeki Araba Resim Yarışması”nın Türkiye ayağında, 12-15 yaş kategorisinde ikinci olan Sakarya’dan Dilara Tiraki ödülünü aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile 15 Aralık 2013-17 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya, Türkiye’nin 55 ilinden 7 bin 833 çocuk otomobillerin geleceğini hayal ettikleri birbirinden ilginç resimlerle katılmışlardı. Sakarya’dan Dilara Tiraki’ye ödülü, Toyota Türkiye Satış Sonrası Bölge Müdürü Sedat Duru tarafından verildi.

Hayalimdeki Araba Resim Yarışması için gelen resim çalışmalarından, katılım koşullarına uygun olanlar, Prof. Dr. Aydın Ayan başkanlığında, Prof. Dr. Zahit Büyükişliyen, Doç. Dr. Gülveli Kaya, Doç. Dr. Mustafa Orkun Müftüoğlu, Yrd. Doç. Dr. Burcu Ayan Ergen, Dr. Evren Karayel Gökkaya ve Arş. Gör. Mehmet Göktepe’den oluşan jüri tarafından değerlendirilmişti.

Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nın Türkiye ayağında dereceye girenler, birbirinden değerli hediyeler de kazandı. 12-15 yaş kategorisinde ikinci olan çalışmasıyla da Dilara Tiraki Samsung Galaxy Note 3 ile ödüllendirildi.

Dilara Tiraki’nin resim çalışmasıyla birlikte kategorilerinde ilk üç dereceyi kazanan toplam 9 finalistin eserleri, Türkiye adına 5 kıtadan gelecek seçilmiş resimlerin katılımıyla Japonya’da düzenlenecek Dünya Yarışması’nda yarışacak. Yarışma sonucunda birinci, ikinci, üçüncü ve onur dereceleri belirlenirken bronz, gümüş, altın ve bunların arasından da Başkan Toyoda Özel Ödülü kazanacaklar.

CİHAN

Yorumlar