'Hayali ihracat'ta gözaltı sayısı 39'a yükseldi

İstanbul merkezli dört ildeki gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 39 şüpheli gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
'Hayali ihracat'ta gözaltı sayısı 39'a yükseldi
İstanbul merkezli "hayali ihracat" operasyonunda, 39 kişi gözaltına alındı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hayali ihracat yaparak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen şüphelilerin yakalanması için yürüttüğü soruşturma kapsamında, 4'ü kadın, 6'sı kamu görevlisi 58 şüpheli hakkında yakalama, İzmir'de 2, İstanbul'da da 10 şirkette arama kararı verdi.
Bu doğrultuda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, İzmir, Antalya ve Muğla'da, eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 39 şüpheli gözaltına alındı.

"Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "hayali ihracat", "çıkar amaçlı suç örgütü kurma, yönetme ve üyesi olmak", "sahte çek", "kamu görevlisine rüşvet vermek ve rüşvet almak" suçlarını işlediği öne sürülen şüphelilerin ev ve iş yerlerinde de arama yapıldı.

Gözaltına alınan bazı zanlılar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

Antalya'da gözaltına alınan ve hayali ihracat yapıldığı öne sürülen bir şirkette çalıştığı belirtilen E.T ile Muğla'da gözaltına alınan bir şüpheli, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi.

BEŞ İHBAR

Bu arada, operasyonel çalışmaların İstanbul mali polisine yapılan 5 ayrı ihbarla başladığı öğrenildi.
Sürdürülen teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde Arif Y, Ömer U, Necmi K. ve Serhat Ö. liderliğindeki suç örgütünün, 37 firma adına iç piyasada toplanan kargo mallarını kendi tekstil ve deri firmaları üzerinden ihraç ediyormuş gibi sahte belge düzenleyerek 800 milyon liralık hayali ihracat gerçekleştirdikleri ve KDV indirimi alarak devleti 110 milyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü.

Zanlıların ayrıca devletten haksız olarak elde ettikleri paraları turizm bölgelerinde otelcilik, araç kiralama ve inşaat sektörlerinde aklamaya çalıştıkları, şüpheliler arasında iş adamlarının yanı sıra suç örgütüne sahte evrakların işleme konmasında yardım edip karşılığında rüşvet aldığı öne sürülen 3 gümrük ve 3 de maliye çalışanının olduğu ve kamu çalışanlarının aldıkları rüşvetle yakınlarının üzerine ticari taksi ve gayrimenkuller aldıkları iddia edildi.
 

Yorumlar