Hawking'e 'ne dediğini bilmiyor' suçlaması

Yapay zekânın insanlığın sonunu getirebileceği iddialarında bulunan Hawking hakkında, "Neden bahsettiğinin farkında değil" suçlamasında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Hawking'e 'ne dediğini bilmiyor' suçlaması

Nörobilimci Rafael Yufte, Stephen Hawking'in "kıyamet günü" tahminlerine dair "Hawking neden bahsettiğinin farkında değil" dedi.


Xinhua'nın haberine göre Londra'da verdiği derslerde ünlü fizikçi Stephen Hawking bilimsel gelişmelerin "yeni sorunlara" yol açabileceğini, özellikle yapay zeka alanının bunlardan biri olduğunu söylemişti.

Nörobilimci Rafael Yuste, Stephen Hawking'in "kıyamet günü" tahminlerine dair "Hawking neden bahsettiğinin farkında değil" dedi.

Columbia Üniversitesi'nden nörobilim uzmanı Yuste, Hawking'in değerlendirmelerini "karamsar" buluyor. Şili'de Radyo Cooperativa'ya konuşan bilim adamı "Bu tür değerlendirmeleri destekleyebilecek kadar detaylı bilgilere sahip değiliz" dedi.

Yufte "Beyin hakkındaki bilgilerimiz insan beynini makinelerle bu kadar doğrudan bir şekilde kıyaslayıp, makinelerin insan beyninin 'ayağını kaydıracağını' söylemeye yetecek kadar değil" derken insan zekasının da biyolojik malzemeye bağlı olabileceği ve bu durumda yapay zekanın insan zekasını aşmasının bir zorunluluk olduğu değerlendirmesinin yapılamayacağını kaydetti.

Yufte sözlerini "Bilim ve tıbbın, başarı üzerine başarı kaydeden tarihine bakarsanız insanlığı atalarından miras edindiği bağlardan giderek özgürleştirdiğini görürsünüz. Aynısı insan beyni için de geçerli. Bu gelişim insanlığın sonu değil, insanlık için faydalı bir dönemin başlangıcı olacak" şeklinde bitirdi.

Yorumlar