Havza’da Osmanlı kültürü yeniden doğdu

Samsun’un Havza ilçesinde belediyeye ait “Osmanlı Sofrası “sosyal tesisi düzenlenen bir törenle hizmete girdi. İmaret Mahallesi'nde bulunan ve Selçuklu Sultanı II. Murat zamanında Amasya Valisi olan Yörgüç Paşazade Mustafa Bey 1429 yılında...

Google Haberlere Abone ol
Havza’da Osmanlı kültürü yeniden doğdu

Samsun’un Havza ilçesinde belediyeye ait “Osmanlı Sofrası “sosyal tesisi düzenlenen bir törenle hizmete girdi.

İmaret Mahallesi'nde bulunan ve Selçuklu Sultanı II. Murat zamanında Amasya Valisi olan Yörgüç Paşazade Mustafa Bey 1429 yılında yaptırılan tarihi aşevi ilçe turizmine katkıda bulunmak üzere ilçeye gelen turistlere yöresel tatların sunulacağı bir tesis olarak yeniden restore edilerek hizmete girdi. Osmanlı Sofrası Sosyal Tesisi'nin açılışına; Havza Garnizon Komutanı Yüzbaşı Adem Tol, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Emniyet Müdürü Arıkan Yücedağ, Havza Belediyesi meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçedeki termal turizm potansiyelini yükseltmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, “Havza Belediyesi olarak ilçemizde termal turizm her geçen gün artmakta. İlçemize gelen misafirlerimize en iyi hizmeti sunmak, onlara tarihi bir mekan da yöresel tatlarımızı ilçemizin manevi değerlerini anlatmak amacı ile Osmanlı Sofrasını sosyal tesisimizi hizmete açıyoruz. Açılan tesisimiz Havzamıza ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Havza’da böyle güzel turizm yatırımlarımız artarak devam edecek." dedi.

Yapılan konuşma ve duanın ardından kesilen kurdele ile Osmanlı Sofrası Sosyal Tesisi hizmete açıldı CİHAN

Yorumlar