Havza Halk Eğitim Merkezi'nden yıl sonu sergisi

Samsun - Havza Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde eğitim alan kursiyerler sergi açtı.Serginin açılışına; İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, Belediye Başkanı Murat İkiz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Okuyucu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü...

Google Haberlere Abone ol
Havza Halk Eğitim Merkezi'nden yıl sonu sergisi

Samsun - Havza Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde eğitim alan kursiyerler sergi açtı.

Serginin açılışına; İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, Belediye Başkanı Murat İkiz, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Okuyucu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Uğur Sağlam, Kurum Müdürleri,Siyasi Parti Başkanları ve davetliler katıldı.

Halk Eğitim Müdürü Sağlam açılışta yaptığı konuşmada; Ülkemizin nüfusu hızla artmakta bu artışla beraber ülkemiz hızla gelişmekte ve değişmekte. Bu artışla beraber yetişkin eğitimi çok büyük rol oynuyor bizde halk eğitim merkezi ve ailesi olarak bunun bilincinde olarak çalışmalar yapıyoruz. Kurumumuz meslek kursları, sosyal kültürel kurslar ve okuma yazma kursları başlıklarında kurslar açmaktayız. Haklımızın ve kursiyerlerimizin hem maddi hemde manevi olarak kazanç sağlamalarına imkan tanımakta. Bu yıl içerisinde açtığımız 120 meslek kursları içerisinde yaklaşık 300’e kadar kursiyerimize eğitim verdik, meslek sahibi olmaları ve vasıflı bir eleman olmaları için topluma kazandırdık. Bu kardeşlerimiz Türkiye’nin neresine giderse gitsin mutlaka iş bulabileceklerdir. Ayrıca; 27 okuma yazma kurslarında 333 kursiyer okuma yazma belgesi vererek okuma yazma heyecanını yaşatarak topluma okur-yazar olarak kazandırdık. Tabi bu eşyalar sadece sergide kalmaması gerekir. Biz el sanatlarımızı, hediyelik eşyalarımızı seri üretime dönüştürüp pazarlamasını yaparak ev hanımlarımızı ekonomik anlamda daha da güçlendirmeliyiz" dedi.

Resim sergisi sonunda; Katılan davetliler kurs binası gezerek yapılan el sanatları ve takı tasarım ve dikiş nakış gibi sergiyi gezerek ikramda bulunuldu.

CİHAN

Yorumlar