Havza Esnaf Odaları seçim maratonuna başladı

Samsun’un Havza ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (ESOB) bağlı 4 odada genel kurul maratonu başladı.

Google Haberlere Abone ol
Havza Esnaf Odaları seçim maratonuna başladı

Samsun’un Havza ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (ESOB) bağlı 4 odada genel kurul maratonu başladı.

Madeni İşler, Kalaycılar ve Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Fahri Çiftçi, yaptığı açıklamada, genel kurul sürecinin mart ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti. Seçim sürecin 31 Mart tarihine kadar 3 ay boyunca devam edeceğini ifade eden Çiftçi, "Yapılan genel kurullar sonucunda ilçemizde faaliyette bulunan 4 esnaf odamızın 2018 yılına kadar yönetecek başkanları ve yönetimleri seçilecek. Ayrıca yeni belirlenen başkan ve yöneticiler yapılacak olan Samsun ESOB Başkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklar. Genel olarak esnaf üyelerimizin seçimlere katılımının çok fazla olacağını düşünüyorum. Esnaf teşkilatı açısından genel kurullar son derece önemli. Burada mesleki ve genel sorunlarımızı tartışarak çözüm önerileri almak için çaba sarf edeceğiz." diye konuştu.

Çiftçi, şöyle devam etti: "Benim oda başkanı olarak bütün arkadaşlarımdan isteğim sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde bir genel kurul süreci geçirmemiz. Genel kurullarda üyeler kimi takdir ederse, saygıyla karşılanması gerekir. Ancak mevcut başkanların dışında bu işe talip olan arkadaşlarımız da bizim üyelerimizdir, bizim esnaflarımızdır. Onlara da başarı dileklerimizi iletiyorum. Esnaf odamızın genel kurulu yönetimimiz tarafından belirlenecek bir tarihte gerçekleştirilecek. Yapılacak genel kurulların ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm esnaf arkadaşlarımızdan genel kurulumuza bizzat katılarak fikirleri ile bizlere yol göstermelerini diliyorum."

Havza'da Kahveciler Esnaf Odası Genel Kurulu 25 Ocak tarihinde ve Bakkal Bayiler ve Manavlar Esnaf Odası Genel Kurulu 2 Şubat tarihinde yapılacak. Madeni İşler, Kalaycılar ve Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Havza Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın ise genel kurul tarihlerinin ise kesinleşmediği belirtildi. CİHAN

Yorumlar