Havası en kirli il Afyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılı 'hava kalitesi' verilerini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı bilgilere göre, en yüksek kükürtdioksit ortalaması Afyon istasyonunda ölçüldü.

Google Haberlere Abone ol
Havası en kirli il Afyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılı 'hava kalitesi' verilerini açıkladı. Bakanlığın açıkladığı bilgilere göre, en yüksek kükürtdioksit ortalaması Afyon istasyonunda ölçüldü. En yüksek partiküler madde ortalaması ise Ankara (Sıhhiye) istasyonunda ölçülürken, en düşük partiküler madde ortalaması Çanakkale istasyonunda, en düşük kükürtdioksit ortalaması ise Eskişehir istasyonunda ölçüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 Yılına ilişkin ‘Hava Kalitesi’ verilerini açıkladı. Buna göre, 2013 Yılı partiküler madde (PM10) ortalamalarının en yüksek bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla Ankara (Sıhhıye), Batman, Afyon, Siirt, Bolu, Kahramanmaraş (Elbistan), Manisa, Sakarya, Ankara (Demetevler) ve Denizli 1 olarak belirlendi. Kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu istasyonlar ise sırasıyla Afyon, İzmir (Şirinyer), Muğla 1, İzmir (Çiğli), Kahramanmaraş (Elbistan), Karabük, Edirne, Batman, Yozgat ve Karaman olarak sıralandı. 2013 Yılı PM10 ortalamalarının en düşük bulunduğu hava kalitesi izleme istasyonları sırasıyla Çanakkale, Giresun, Sinop, Yalova, Artvin, Adana (Çatalan), Erzurum, Kastamonu, Kilis ve Eskişehir oldu. SO2 ortalamalarının en düşük bulunduğu istasyonlar ise sırasıyla Eskişehir, İçel, Artvin, Yalova, Giresun, Kocaeli, İstanbul (Kartal), İstanbul (Sarıyer), Tokat ve Kayseri 2 (Melikgazi). CİHAN

Yorumlar