Havalimanı inşaatının durdurulması için valiliğe yürüdüler

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ağaç katliamına yol açıp su havzalarını yok edeceğini belirten çevreciler, valiliğe yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Havalimanı inşaatının durdurulması için valiliğe yürüdüler

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ağaç katliamına yol açıp su havzalarını yok edeceğini belirten çevreciler, valiliğe yürüdü. "Susma! sustukça her yer beton olacak." diyen eylemciler, ellerindeki kağıt uçakları valilik binasına attı.

Kendilerine 'Kuzey Ormanları Savunması' adını veren çevre örgütü ile bazı platform üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, İstanbul Valiliği'ne yürüyüş yaparak üçüncü havalimanı inşaatının durdurulmasını istedi. Ellerinde ‘Susma! sustukça her yer beton olacak’ ‘Sermaye defol, ormanlarımızı satılık değildir’ yazılı döviz taşıyan eylemciler, valilik önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına yapılan açıklamada, “İstanbul’un son doğal alanları, kuzey ormanları ve su havzalarının yok edilmesiyle sonuçlanan üçüncü havalimanı projesinin bölgede yapacağı ekolojik yıkımın ve iklim değişikliğinin ayak sesleri, daha şimdiden büyük bir gürültüyle üzerimize gelmektedir. İstanbul’un suyunun yüzde 25’ini barındıran Terkos Barajı, koruma alanında yer alan ve yüzde 85’i doğal orman olan 7 bin 650 hektarlık devasa bir alanı rant uğruna beton yığınlarıyla kaplayarak yoğun bir yapılaşmaya maruz bırakmak, bütün içme suyu havzalarını kullanılamaz hale getirmek, ancak rant ve iktidar hırsıyla gözü dönenlerin işleyeceği büyük bir insanlık suçudur.” ifadeleri kullanıldı.

Ellerindeki kağıt uçakları valilik binasına atan eylemciler, valilik önünden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar