Havalimanı Arazisine Giren Keçiye 7 Bin Lira Ceza!

Arnavutköy'de yapımı devam eden 3. havalimanı arazisine giren keçilerin sahibine 7 lira para cezası kesildi. Keçilerin sahibi ise suçlamaları kabul etmiyor.

Google Haberlere Abone ol
Havalimanı Arazisine Giren Keçiye 7 Bin Lira Ceza!

Arnavutköy'de inşası süren 3. havalimanı arazisine giren keçilerin malikine 7 lira ceza kesildi. Suçlamaları kabul etmeyen keçilerin sahibi, 'Hayvanlarımızı otlatacak yer kalmadı. Dışarı çıkaramadığım için ½ si öldü. Ormanları kepçeler katlediyor, bizim keçilere ceza yağıyor.' diyerek başkaldırı etti.

İstanbul'un kuzey bölgelerinde düşüş gösteren ormanlık araziler, alanda çiftçilik oluşturan köylüleri mağdur ediyor. Havalimanı ve otoyol inşaatları itibariyle düşüş gösteren meralar, köylülere yetmiyor. Akpınar Köyü'nden 3. havalimanı arazisine giren hayvanların sahiplerine ise ceza yağıyor.

MANDALARDAN SONRA KEÇİLERE DE CEZA

Mandalara cezanın peşinden şimdi de keçiler gündeme geldi. Ceza yiyen köylülerden bir tanesi de Rifat Akın. Ormancıların 7 bin lira ceza yazdığını söz eden Akın, 'Burası havalimanı için ayrılmıştı. Hayvanlarımız otluyordu. Çünkü terk edilmişti. Havalimanının haddini değişince buraya ormancılar tekrar gelmeye, ceza yazmaya başladılar. Bir adet çam fotoğrafıyla mandacıya da inekçiye de koyuncuya da tıpkı cezayı yazıyor. Benim keçilerin uzaktan fotoğrafını çekmişler.' dedi.

'SENİN KEÇİLER ÇAMLIĞA GİRDİ'

Cezanın Aralık'ta kesildiğini belirten Akın, ' 'Senin keçiler çamlığa girdi' dediler. Fotoğrafta, çam olmadığına dair her şey var. Kanıt mevcut fakat ispat edemiyoruz. Çünkü onlar ormancı. Cezayı yazdılar mı bir daha art dönüşü yok. Hayvanlarımızı dışarı salamıyoruz, otlatamıyoruz. Ormanları o kepçeler katlediyor, köküyle çıkartıyor atıyor. Keçi girdiği süre da ceza yazıyorlar.' diye konuştu.

'KEÇİLERİ ORMAN ŞEFLİĞİNE BAĞIŞLAYACAĞIM'

Cezayı ödeyemeyeceğini belirten Akın, şöyle devam etti: 'Hayvanlarım öldü. 90 keçiden 55 adet kaldı. Hastalıklarla uğraşıyoruz. Bu yıl aşırı fena oldu. Komple götüreceğim orman şefliğine vereceğim keçileri. Başka çarem yok. Hibe edeceğim onlara. Bakma durumumuz yok. Her yerde ceza. Kimse hayvanlarını salamıyor Akpınar bölgesinde.'

Ceza makbuzunda keçilerinin kaç adet ağaç yediğine dair hiç bir şey yazmadığını belirten Akın, 'Zaten orada çam yoktu. Ormancı yazdığı süre tamam. Keşif getirsinler. Gelsinler şu vaziyeti görsünler. Hayvancıların halini.' ifadelerini kullandı.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne gittiğini söz eden Akın, 'Tellerin içine girdimi yasak dedi. Anlamayız diyor. Fidan ekilmedi dendiğinde de, 'Kemer'den Akpınar'a gidene kadar ceza yazarım' dedi. Cezayı ödeyemem.' biçiminde konuştu.

Akın, keçilerine kesilen 6 bin 858 lira cezayı ödeyemez ise tazminat davası açılacak.



Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar