Havalar soğudu, sokakta yaşayan kimsesizler barınma evine yerleşti

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk çalışmaları arasında yer alan Ürünlü´deki barınma evi, bu yıl da ekim ayında kapılarını kimsesizlere açtı.

Google Haberlere Abone ol
Havalar soğudu, sokakta yaşayan kimsesizler barınma evine yerleşti

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk çalışmaları arasında yer alan Ürünlü´deki barınma evi, bu yıl da ekim ayında kapılarını kimsesizlere açtı. Daha önce Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı olarak kullanılan tesisleri bu yıl genişletme kararı alan Büyükşehir Belediyesi, sokaklarda kalan insanların taleplerine karşı hazırlıklı hale geldi.

Ürünlü Barınma Evi’nde konaklayan 160 vatandaş, kendilerini ziyarete gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye yaşadıkları sıkıntıları ve talepleri iletti. Ziyarete, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Neşet Çakmaklı da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yatacak yeri olmayan kimsesizlerin sıcak bir yuvada barınabilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun faaliyet gösterdiklerini söyledi. Ürünlü´deki Barınma Evi´nin de bu nedenle hizmete girdiğini ve her geçen yıl doğan ihtiyaçları karşıladığını vurgulayan Başkan Altepe, "Nerede kimsesiz biri varsa, Büyükşehir Belediyesi onun kimi oluyor ve hizmetini görüyor. İnsan odaklı hizmet, sosyal belediyecilik anlayışımızın çıkış noktasını oluşturuyor. Ana hedefimiz, şehrimizde yardıma muhtaç, aç ve açıkta tek kişi dahi bırakmamaktır. Barınma eviyle, sokaktaki insanlarımız sıcak bir ortama, sıcak bir aşa ve güvenli bir yuvaya kavuştu.” dedi.

Şu anda Barınma Evi´nde 160 kimsesizin kaldığını ve dönem başından bu yana 250 kimsesizin imkanlardan faydalandığını belirten Başkan Altepe, "Bu yıl sezonu ekim ayında başlattık. Nisan ayı başına, havalar ısınana kadar hizmet vermeye devam edeceğiz. Yani senenin 6 ayı faaliyet göstereceğiz." diye konuştu. Barınma Evi´nde 3 öğün yemek, 24 saat sıcak su, her türlü temizlik ve bakım ile sağlık hizmetlerinin verildiğini kaydeden Başkan Altepe, tesislerden ihtiyaç duyan herkesin faydalanabileceğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar