Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü üyeleri Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti

Uluslararası alanda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) yönetici ve sporcuları, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Kulübün en genç ve en yaşlı sporcuları...

Google Haberlere Abone ol
Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü üyeleri Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti

Uluslararası alanda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS) yönetici ve sporcuları, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Kulübün en genç ve en yaşlı sporcuları Başkan Sözlü’ye, üzerinde Hüseyin Sözlü yazan forma hediye etti.

Kulüp Başkanı Güner Akkaya, AHAS’ın yamaç paraşütü branşında Türkiye’nin en büyük havacılık kulüplerinden biri olduğunu belirterek, “Futbolda Galatasaray’ı nasıl bilirseniz, havacılık branşında da AHAS öyle. 57 lisanslı sporcumuz var. 11 kişilik yarışma takımımız mevcut. Yarışma takımımızın bir bölümü şu anda Fransa’da antrenmanda. Onlar gelecek biz İran’a, Portekiz’e gideceğiz. Ardından Makedonya’ya yolculuk var. Yamaç paraşütüyle ilgili 7 dünya şampiyonası yapılıyor. Ülkemizde de 4 milli yarışmamız var. Yamaç paraşütü branşında 3 yıldır Türkiye şampiyonuyuz. Kadınlarda 10 yıldır aralıksız şampiyonuz. Dünyada da kulüp ve ülke bazında 43 ülke içinde 5’inciyiz. Biz 4 yıldır Adana Büyükşehir Belediyesi’nden destek alarak bu duruma geldik. Geldiğimiz noktada Dünyadaki rakiplerimiz çok ciddi. Fransa, İspanya gibi ülkelerle aynı kulvarda yarışıyoruz. Arkamızda tabela olarak bir federasyon var fakat mali destek olarak yok. Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla bugüne kadar yarıştık.” dedi.

Bu yıl sırasıyla Meksika, Arjantin, Brezilya, Venezuela’da uçtuklarını anlatan Akkaya, “Önümüzde şimdi Fransa, Portekiz, Makedonya ve İran var. Bu yarışmalarda kürsüye oynamayı planlıyoruz. Biz 3 yıldır zaten Türkiye şampiyonuyuz. Büyükşehir bizi desteklemeye devam ederse biz Adana’ya dünya şampiyonluğunu getirmeyi hedefliyoruz. Adana’yı sportif başarılarla gündeme getirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Adana’da geleneksel, bilinen sporların dışında faaliyetleri büyütmek istediklerini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: “Havacılık sporunun bütün branşları dahil tenis ve başka dalları yaygın sporlar haline getirip Adana’yı her çeşit sporun merkezi haline getirmek istiyoruz. Böyle güzel sportif faaliyetlerin öne çıktığı bir Adana bizi ziyadesiyle mutlu edecektir. Adana’yı ve Türkiye’yi temsil etmeniz noktasında sizleri canı gönülden destekleriz. Ben de zaten adrenalini yüksek bir adamım. Bir siyasetçi olarak da hayattaki yegane sermayem inancım ve heyecanımdır. İnşallah önümüzdeki dönemde sizlerle birlikte oluruz. Ben de AHAS’ın lisanslı sporcusu olurum.”

CİHAN

Yorumlar