Havaalanında uçurdu, 6 yıl hapsi istendi

Atatürk Havalimanı üzerinde izinsiz insansız hava aracı (Drone) uçuran Aspet Manukyan hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Havaalanında uçurdu, 6 yıl hapsi istendi

Savcı, "Trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu" gerekçesi ile Manukyan konusu için 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün, Atatürk Havalimanı üzerinde uzaktan kumandalı drone uçuran Aspet Manukyan (27) konusu için yaptığı suç duyurusu sonuçlandı. Bakırköy Cumhuriyet savcısı Ziya Kavruk sebebi ile hazırlanmakta olan iddianamede, zanlı Aspet Manukyan’ın, izinsiz şekilde Atatürk Havalimanı üstünde drone uçurarak havalimanı alanını izinsiz şekilde işgal ettiği söylendi.

Manukyan’ın bu eylemi ile sivil havacılık kurallarını da ihlal ettiği belirtilen iddianamede, "Bu durumun havalimanında inen ve kalkan uçaklar anlamında tehlike oluşturduğu, şüphelinin savunmasında suçu kabule yönelik anlatımda olduğu böylece üstüne atılı suçu işlediği" kaydedildi. Savcı Kavruk, Manukyan’ın ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokma’ suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi.

İddianamenin sevk edildiği Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

Aspet Manukyan, Atatürk Havlimanı üstünde uzaktan kumandalı drone uçurarak fotoğraf ve görüntü çekti, bu görüntüleri internet ortamında paylaştı. Görüntülerin internet ortamında izleyen bir bireyin ihbar maili yolladığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Avukatı Emre Kapukaya vasıtasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Avukat Kapukaya suç duyurusu dilekçesinde, Manukyan’ın Drone ile uçakların uçuş seviyesine çıkarak uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü, pilotların da bu Drone’yi başkalık etmediğini söyledi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yasası’na nazaran insansız hava araçlarının havaalanlarına 8 kilometreden çok yaklaşamayacağını savunan Avukat Kapukaya, Manukyan hakkında, "Trafik güvenliğini tehlikeye sokma" suçunu düzenleyen TCK’nın 179/1 maddesi kapsamında tahkikat başlatılmasını istemişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar