Hava kirliliği ile mücadeleye hız kazandırıldı

Erzurum'da yaşanan hava kirliliğini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 88 kazan dairesi, 67 sobalı ev ve işyerini denetledi.

Google Haberlere Abone ol
Hava kirliliği ile mücadeleye hız kazandırıldı

Erzurum'da yaşanan hava kirliliğini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 88 kazan dairesi, 67 sobalı ev ve işyerini denetledi. Denetimler sonunda kirliliğe neden 37 konut ve işyeri sahibi hakkında tutanak tutuldu.

Geçen perşembe günü Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapılan ‘Erzurum Hava Kalitesi Değerlendirme Toplantısı’nda hava kirliliği denetim ekibi oluşturulmasına karar verilmişti. Toplantı sonrasında acilen oluşturulan ekipler havayı kirleten konut ve işyerleri üzerinde denetimlere ağırlık verdi. Ekipleri özellikle ısınma saatlerinin yoğun olduğu akşam saatlerinde denetimlerini artırdı. Yapılan ilk gün denetimlerinde konut kooperatifleri, ev ve iş yerlerinden baca yoluyla havayı kirletenler tutanakla uyarıldı.

Ayrıca, Alo 181 Çevre İhbar Hattının açık olduğu ve bu konuda vatandaşların görüş ve şikayetlerini bu hat üzerinden Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü denetim ekiplerine iletebilecekleri belirtildi. CİHAN

Yorumlar