‘Hava kirliliği denetimi yapılmıyor’

Konut İş Sendikası Şube Başkanı Musa Duruk, Erzurum’da hava kirliliğinin artış göstermesine rağmen, hava kirliliği denetiminin yeterince yapılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
‘Hava kirliliği denetimi yapılmıyor’

Konut İş Sendikası Şube Başkanı Musa Duruk, Erzurum’da hava kirliliğinin artış göstermesine rağmen, hava kirliliği denetiminin yeterince yapılmadığını söyledi. Duruk, ortak bir çalışma ile hava kirliliğinin önüne geçilebileceğini ifade etti.

Erzurum’da hava kirliliği her geçen gün artığını belirten Başkan Musa Duruk, “El ele vererek, birlikte bu sorunu çözüme kavuşturmalıyız. Bunu yaparsak havanın nasıl kirlendiğini hep birlikte ortaya çıkartırız. Hava kirliliğine en büyük etken, zamansız yakılan kaloriferlerdir. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipler oluşturulup, sendikamızdan usta kalorifercilerle birlikte denetime çıkmalıdır.” dedi.

“KİRLİLİK SORUMSUZ KALORİFERCİLERDEN KAYNAKLANIYOR”

“Hiç kimsenin Erzurum’a ve Erzurumlulara zehir solutmaya hakkı yoktur.” diyen Duruk şunları aktardı: “Biz Konut İş Sendikası olarak Erzurum’da kalorifer yakan 4 bin kaloriferci üyemizin denetimini yapacağız. Böylelikle bir nebze olsun hava kirliğinin önüne geçmiş olacağız. Biz kendi imkânlarımızla bunu yapacağız. Şehirde hava kirliliği yaşanmasının başlıca sorumlularının, söz konusu kalorifercilerle onlara göz yuman sorumsuz yöneticilerden kaynaklanıyor. Maalesef bu şehirde uyanık geçinen ve şehrin havasını düşünmeyen çok sayıda sorumsuz kaloriferci var. Bunlar kayıtlı çalışmadıkları gibi, kendilerinden başkasını da düşünmüyorlar. Erzurum’da hava kirleniyorsa, meslek ahlakıyla uzaktan yakından ilgileri olmayan bu uyanıklar yüzünden kirleniyor. Bu uyanıklar kirli havadan ne kadar sorumluysalar, onlara göz yuman yöneticiler de o kadar sorumludur. Erzurum’da hava kirliliği yaşanmasının başlıca müsebbibi, aynı anda 5 ile 10 apartmanın kaloriferlerini yakma görevi üstlenen sözde kalorifercilerle, onlara bu görevi veren sorumsuz yöneticilerdir. Bu şehrin havasını kirletmeye kimsenin hakkının olmadığını yüksek sesle belirtmek istiyoruz.”
CİHAN

Yorumlar