Hauk yeniden CDU Meclis Grup başkanı

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti’nde 58 yıllık iktidarını Yeşiller ve SPD koalisyonuna kaptıran CDU meclis grup başkanlığı seçimini yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Hauk yeniden CDU Meclis Grup başkanı

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti’nde 58 yıllık iktidarını Yeşiller ve SPD koalisyonuna kaptıran CDU meclis grup başkanlığı seçimini yaptı. CDU’nun mevcut Meclis Grup Başkanı Peter Hauk yeniden Eyalet Meclisi CDU grup başkanlığına seçildi. Rakipsiz girdiği seçimlerde oyların yüzde 80'ini alan Hauk, bu göreve önümüzdeki iki yıl daha devam edecek. Yapılan oylamada Peter Hauk 59 oydan toplam 47 evet, 10 ret aldı. Seçimlerde 2 çekimser oyu kullanıldı.

Peter Hauk, Eyalet Meclisi Başkanı Guido Wolf ile rakip olarak karşısına çıkmama konusunda anlaşmıştı. Hauk‘da bunun karşılığında önümüzdeki yıl Başbakan aday adayı olmayacak ve Thomas Strobl'e karşı Wolf'a destek verecek. Siyasi kulislerde 2016 eyalet seçimlerinde muhtemel bir CDU hükümetinde Hauk’un istediği bir bakanlığa getirilmesi beklentisi ile Wolf lehinde başbakanlık aday adaylığından çekildiği konuşuluyor. CİHAN

Yorumlar