Hatipoğlu: Twitter yasağı yeni yasakların habercisidir

Kültür, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (Kültürçev) Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu, Twitter’a getirilen yasağın yeni yasakların süreceğinin göstergesi olduğunu belirterek “Yasağı da yasaklarız ve biz kimseyi tanımayız mantığı hukukun evrenselliğinden k.

Google Haberlere Abone ol
Hatipoğlu: Twitter yasağı yeni yasakların habercisidir

Kültür, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği (Kültürçev) Başkanı Ali Tarık Hatipoğlu, Twitter’a getirilen yasağın yeni yasakların süreceğinin göstergesi olduğunu belirterek “Yasağı da yasaklarız ve biz kimseyi tanımayız mantığı hukukun evrenselliğinden koparılıp, kişiselleştirilmesinin, hukuk tanımamazlığın en üst boyutudur.” dedi.

    Twitter’ın mahkeme kararlarına dayanarak kapatılması üzerine açıklama yapan Ali Tarık Hatipoğlu’nun 'devekuşu misali kafayı kuma gömmeye' benzettiği Twitter yasağı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle: “İnternetin sosyal medyasından rahatsız olanlar, mutlaka toplumdan çekindikleri olayları olanlardır. Ancak toplumun kendini özgürce ifade edebildiği tek serbest kürsü olan sosyal medyanın yasaklanması gerçekleri örtemeye yeterli olamaz. İlkel çağlardan beri haber tüm yasaklara karşın, eninde sonunda kendi kitle ulaşım aracını üreterek tüm duvarları aşar ve yine topluma mal olur. Ancak yasaklamayı düşünenler şunu bilmemektedirler ki olaylar yasakla saklanamayacağı gibi, yasağın olduğu ülke de gizlenen olaylar yasaklayanı da içten çürütür, eninde sonunda da yok eder.
Twitter’a getirilen yasak, toplumu bilgilendirme araç ve yöntemlerine yönelik yeni yasakların getirilmek isteyişin habercisidir. Ancak bu uygulamalar, kaçınılmaz olarak yasağı getirenlerin ayaklarına dolaşacaktır. Yasağı da yasaklarız ve biz kimseyi tanımayız mantığı hukukun evrenselliğinden koparılıp, kişiselleştirilmesinin, hukuk tanımamazlığın en üst boyutudur.”
CİHAN

Yorumlar