Hataylı Makine Mühendisi 'beleş enerjiyi' bulduğunu iddia etti

İç enerjinin harekete geçirilebilmesi sayesinde ortaya çıkan enerjiden elektrik üretilse ve bu sayede herhangi bir bedel ödemeden evinizdeki tüm elektronik eşyalarınız çalışsa.

Google Haberlere Abone ol
Hataylı Makine Mühendisi 'beleş enerjiyi' bulduğunu iddia etti

İç enerjinin harekete geçirilebilmesi sayesinde ortaya çıkan enerjiden elektrik üretilse ve bu sayede herhangi bir bedel ödemeden evinizdeki tüm elektronik eşyalarınız çalışsa. Yada aracınıza hiçbir şekilde akaryakıt almadan kilometrelerce yol yapabilseniz? Hayal gibi görülen bu enerjiyi ortaya çıkarabilmek için bilim adamları yıllardır ter döküyor. Hataylı Makine Mühendisi M. Fevzi Yertut (83), 50 yıldır üzerinde çalıştığı makine ile bu enerjiyi ortaya çıkarmayı başardığını iddia ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Yertut, yıllarca devlet memurluğu görevinde bulundu ve son olarak Diyarbakır Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğünden emekli oldu. Yıllarca çeşitli çalışmalarla deneylerini sürdüren Yertut, oluşturduğu basit bir aksam ile manyetik alandan (statik enerjiden) kinetik enerji çıkarmayı başardı. TUBİTAK tarafından projesi kabul gören ve para desteği almayı hak kazanan Yertut, icadının daha da geliştirilebilmesi ve dünya genelinde yaygınlaştırılmasının sağlanması için TÜBİTAK'ın teklifini reddettiğini söyledi.

Cihan Haber Ajansı Muhabirine buluşu hakkında bilgi veren Makine Mühendisi Yertut, makine sayesinde elde edilen enerjinin uzayda dahi kullanılabileceğini söyledi. İç enerjinin dışa yansıması sayesinde üretilen enerjiye ‘Beleş Enerji’ adını veren Fevzi Yertut, bu sayede başta evler olmak üzere, işyerlerinde, sanayi tesislerinde enerjiye bedel ödemenin ortadan kaldırılabileceğini iddia ediyor. 50 yıldır deneylerini sürdüren Yertut, icat ettiği düzenek sayesinde iç enerjiyi dışa yansıtmayı başardığını belirtti. Bu başarısından ilk başta şüphelendiğini aktaran Yertut, elde edilen enerji sayesinde insanlarda artık yorulma hissinin ortadan kalkacağını, insan ömrünün uzayacağını dile getirdi. Makinenin geliştirilmesi halinde uzayda da çalışabileceğini anlatan Yertut, ‘Beleş Enerjinin’ geliştirilebilmesi ile doğalgaz, petrol, nükleer enerji, hidroelektrik santrallere olan ihtiyacın ortadan kalkacağına vurgu yaptı.
CİHAN

Yorumlar