Hataylı din adamları ve kanaat önderleri Müze Otel hakkında bilgi aldı

Hatay'da 2010 yılında yapımına başlanan ve içerisinde dünyanın tek parça en uzun mozaik parçasını da barındıran Antakya Hilton Müze Otel inşaatındaki son gelişmeler otel inşaatında Hatay’daki din temsilcileri ve kanaat önderlerine tanıtıldı....

Google Haberlere Abone ol
Hataylı din adamları ve kanaat önderleri Müze Otel hakkında bilgi aldı

Hatay'da 2010 yılında yapımına başlanan ve içerisinde dünyanın tek parça en uzun mozaik parçasını da barındıran Antakya Hilton Müze Otel inşaatındaki son gelişmeler otel inşaatında Hatay’daki din temsilcileri ve kanaat önderlerine tanıtıldı.

İnşaat aşamasındaki Müze Otel için şuana kadar 120 milyon dolar harcandı. Müze otel içerisinde dünyanın tek parça en uzun mozaiğinin yanısıra milattan önce ve sonraki dönemlere ait çok sayıda mozaik eserler ve çeşitli Roma şehri kalıntıları da sergilenecek. İki bölümden oluşacak Müze Otelde, tarihi eserlerin sergileneceği müze, yapımı tamamlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilecek. Konteyner olarak tasarlanan otel odalarıyla birlikte 5 katlı olarak inşa edilecek olan Müze Otel'de ayrıca yaşam alanları bulunacak. Müze Otel Hristiyan Alemince kutsal sayılan Vatikandan sonra Hac Merkezi olarak kullanılan St. Piierre Kilisesi'nin hemen karşısında inşa ediliyor.

OTEL TAMAMLANMADAN ÖDÜL ALMAYA BAŞLADI

İspanya'da düzenlenen ve 714 projenin yarıştığı Dünya Mimarlık Festivalinde ilk 15'e giren Müze Otel Konseptinin artık ticari bir yatırım olmaktan çıkıp kamu yatırımı haline geldiğini söyleyen işadamı Necmi Asfuroğlu proje devam ederken otelin Türkiye'nin farklı şehirlerinde ayrıca Japonya, Almanya, İngiltere, Dubai, İtalya ve ABD'de tanıtım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Düzenlenen toplantı ile Hatay'da yaşayan Din Adamlarına Müze Otel ile ilgili detaylı bilgi veren işadamı Necmi Asfuroğlu müzede kullanılan çelik yapının Türkiye’de bir eserde kullanılan en büyük çelik konstrüksiyon olduğunu söyledi. Otelin inşa aşamasında 35 arkeoloğun 120 işçi ile birlikte saha çalışması yaptığını ve ortaya çıkan tarihi eserlerin ardından müze olarak düşünülen otelin Müze Otel konseptine çevrildiğini anlattı.

Şuana kadar otel inşaasında 14 bin ton çelik imalatı kullanıldığını da sözlerine ekleyen Asfuroğlu bu projenin şu an için Türkiye sınırları içindeki tek blokta en fazla çelik imalatın olduğu yapı özelliğini de taşıdığını sözlerine ekledi.

Şu anda otel için hazırlanan betonarme yapının tamamlandığını ve çelik yapı işleminin hala devam ettiğini kaydeden Asfuroğlu; “Haziran 2013 sonu itibari ile: Tüm hizmet alanlarının bulunduğu L biçimi betonarme imalat tamamlandı. Odaları üzerine oturacağı 7:90 kotundaki kirişlerin montajı tamamlanma aşamasına geldi. Loby ve Lounge çelik imalatları devam ediyor” dedi.

850 METRE UZUNLUĞUNDA TEK PARÇALI MOZAİK TABAN BULUNDU

İnşa edildiği taban üzerinde birbirinden önemli ve değerli mozaik eserleri barındıran müze otelde, özellikle Roma dönemine ait olan çok renkli ve deforme olmamış mozaikler bulunuyor. Otel bu eserler üzerinde inşa edilirken odalar müşterilerin bu tarihi eserleri odalarından çıktıkları anda görebilecekleri şekilde dizayn ediliyor. Müze Otelin 2015 yılı Haziran ayında tamamlanması, resmi açılışının ise planlamalara göre 2015 yılı Eylül’ünde yapılması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar