Hatay’ın meşhur künefesi Alanya’da farklı konseptte 35 çeşidi üretiliyor

Hatay’ın meşhur tatlısı künefe artık Alanya’da Keyf-i Künefe firmasında 35 çeşidi ile farklı bir konseptle yerinde üretiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Hatay’ın meşhur künefesi Alanya’da farklı konseptte 35 çeşidi üretiliyor

Hatay’ın meşhur tatlısı künefe artık Alanya’da Keyf-i Künefe firmasında 35 çeşidi ile farklı bir konseptle yerinde üretiliyor.

    Alanya’da vatandaşların gelip künefe çeşitlerini seçip isteklerine göre hazırlandıktan sonra gelen müşterilerin gözü önünde bulunan tezgahlarda pişirildikten sonra servis yapılıyor. Farklı, sıra dışı ve hoş sunumu ile Keyf-i Künefe Alanya’da bulunan vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Özellikle üstü muzlu, dondurmalı, kaymaklı-paşa, fıstıkzade, altısı bir arada, Keyf-i Künefe’nin spesiali olan keyf-i special künefe çeşitleri ilçede vatandaşların fazlasıyla ilgi gösterdiği ve tercih ettiği künefe çeşitlerinden sadece bir kısmı olarak karşımıza çıkıyor.

    Kahramanmaraş’ın meşhur Kervan Pastaneleri’nin gerçek meyve parçacıkları ile 15 çeşit dondurması, Kahramanmaraş’ın meşhur dövme ve kesme dondurmaları ile el yapımı doğal limonatası gibi geniş çeşit yelpazesiyle Saray Mahallesi Hacıhamdioğlu Caddesi’nde faaliyete geçen Keyf-i Künefe’nin bugün açılışı yapıldı. İlçe Müftüsü Mustafa Topal’ın yaptığı duanın ardından açılışı Kaymakam Erhan Özdemir, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile eski belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu birlikte yaptı. Açılıştan sonra katılımcılara künefe üstü dondurma ikramı yapıldı.

    Künefenin yapımında tüm ürünlerin doğal olduğuna dikkat çeken Keyfi Künefe’nin sahibi Müslüm Konar, katılımcılara desteklerinden dolayı teşekkür etti. ‘Keyf-i tadında bir lezzet Keyf-i Künefe’de ve Sıcak ile soğuğun dondurmanın künefeyle buluştuğu yerdesiniz’ sloganı ile müşterilerine soğuk ve sıcak eşsiz bir lezzet ve damaklarda hoş bir anı bırakmak isteyen Keyf-i Künefe sahibi Müslüm Konar Alanya halkının ilgisini ve dikkatini çekerek, müşterilerine güler yüzlü ve sıcak bir hizmet verme anlayışı ile yola çıktıklarını söyledi.

    KÜNEFENİN GEÇMİŞİ VE YAPILIŞI

    Kökeninin Lübnan’a dayandığı söylenen künefenin Türkiye’deki anavatanı aslında Hatay. Kaba tarifiyle, tel kadayıfın ortası ceviz ve fıstık yerine peynirli olanıdır künefe. En önemli püf noktası sıcak yenmesi. Türkiye’nin hemen hemen bütün büyük kentlerinde sadece künefe yapan yerler giderek yaygınlaşıyor. Tatlı ustaları Antakya bölgesinden şoklanıp yurtdışına gönderilen künefenin peynirinin günlük ve tuzsuz olması gerektiğinde ısrarlı. Peynir sütünün mutlaka inek sütü olması gerekirmiş, mayası da Hollanda’dan ithal ediliyor. Künefe peynirinin, tıpkı kaşarlı tosttaki gibi yenilirken uzaması gerekiyor. Pişirimi özel ocaklar ve fırın ağzında yapılıyor. Künefeye renk vermesi için özel künefe boyası (turuncu renk toz boya), şerbetine tat vermesi için ise Ortadoğu mutfağında sık kullanılan, beyaz renkte portakal çiçeği suyu, gülsuyu, limonsuyu kullanılmaktadır. Lezzetli bir künefe yapabilmek için püf noktalarına dikkat etmek çok önemlidir. Çatalı batırdığınızda peynirin uzayıp sünmesi lezzeti arttıran en önemli unsur gibi görünüyor. Künefe piştikten sonra keserken dağılmaması için kadayıfı, tel şehriye kadar ufak kesmelisiniz. Peyniri yayarken alttan kadayıfla görünecek şekilde tepsiden yarım parmak içeriye yayın, tepsinin duvarına değecek şekilde yayarsanız pişerken peynir yanar. Künefeniz ince olmalı ve mutlaka ocak üzerinde kısık ateşte çevirerek pişirmelisiniz. Fırında pişirirseniz içindeki peynir kaynarken kadayıf tellerini üste iter ve kalıp gibi bir künefe elde edemediğiniz için keserken dağılır. Sıcak künefeye soğuk şerbet döküp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra ılık servis yapılır. Hatay bölgesine has bu tatlının farklı ve leziz lezzetleri ile Alanya’daki tercih edilen adreslerden biri artık Keyfi Künefe. CİHAN

Yorumlar