Hatay'da sağanak yağış su baskınlarına yol açtı; 1 ölü

Hatay'ın Erzin ilçesinde sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Dengesini kaybedip sele kapılan iki kişiden biri vatandaşlar tarafından kurtarılırken diğer şahıs hayatını kaybetti.Erzin'in Ilıcalar bölgesinde aniden bastıran sağanak...

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da sağanak yağış su baskınlarına yol açtı; 1 ölü

Hatay'ın Erzin ilçesinde sağanak yağış su baskınlarına yol açtı. Dengesini kaybedip sele kapılan iki kişiden biri vatandaşlar tarafından kurtarılırken diğer şahıs hayatını kaybetti.

Erzin'in Ilıcalar bölgesinde aniden bastıran sağanak yağış, sele sebep oldu. Bu sırada biri Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı 2 kişi dengesini kaybederek sele kapıldı. Suda sürüklenmeye başlayan vatandaşlardan biri bölgedeki tatilciler tarafından kurtarıldı. Diğerinin ise cansız bedenine Bahçelievler Mahallesi yakınlarında derede ulaşıldı. Çevredeki vatandaşların fark etmesi üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri çağrıldı.

Derede suya takılı bir ceset gördüklerini söyleyen Veysel Satık, "Çalıya tutunmuş bir kişinin sudan geçtiğini gördük. Hemen suya atladık. Tutunduğu çalıları temizledik üzerinden. Suyun akmadığı bir alana çıkardık. Adamın ölü olduğunu fark ettik, üzerini örttük. Ambulansa haber verdik. Cesedi alıp hastaneye götürdüler." dedi.

Öte yandan yağmur, ilçede su baskınlarına neden oldu. Çok sayıda ev ve iş yeri su altında kaldı. Hürriyet, İsalı, Bahçelievler ve Mahmutlu mahallelerinde bir çok evi su bastı. Yollarda çökme meydana geldi. Hürriyet Mahallesi'nde ilerleyen bir minibüs, kanalizasyon çalışması nedeniyle kazılan çukura saplandı. Çamurda mahsur kalan araç, mahalledeki vatandaşların çabaları sonucu kurtarıldı. Yine aynı saatlerde Cumhuriyet Mahallesi'nde bir araç kanalizasyon çukuruna girdi. Kazaların ardından belediye ekipleri çukurları kumla kapattı. CİHAN

Yorumlar