Hatay'da öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (Fatih) Projesi kapsamında Hatay’da tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı

Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (Fatih) Projesi kapsamında Hatay’da tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

Antakya Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Halil Sanlı, teknolojinin derslerde daha etkin kullanılması ve okullardaki teknolojinin iyileştirilmesi için bu projenin yapıldığını söyledi. Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise Fatih Projesi'nde yeni bir çağ atlanacağını ve eğitim sisteminde çağa ayak uydurmuş gençlerin yetişmesinin amaç edinildiğini ifade etti.
Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, bilim, teknik ve eğitim üçlüsünün birbirinin tamamlayıcısı konumunda olduğunu dile getirdi. Gelişmiş ülkelerin gelişmişlik düzeylerini bilim, teknik ve eğitim üçlüsünün uyumlu bir şekilde eğitim dünyasında kullanması olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından canlı bağlantı ile Başbakan Erdoğan’ın tablet dağıtım töreni izlendi. Program sonunda Vali Lekesiz ve Garnizon Komutanı P. Kurmay Alb. Hasan Polat tarafından öğrencilere tabletleri dağıtıldı. Törenin ardından Vali Lekesiz, akıllı tahtaların bulundu 9/C sınıfında tablet PC ile yapılan dersi dinledi.

2011-2012 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde 17 il, 52 okulda başlatılan Fatih Projesi pilot uygulaması kapsamında Hatay Karlısu Anadolu Öğretmen Lisesi, Dr. Ustafa Gencay Anadolu Lisesi, Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesi olmak üzere üç pilot okul belirlendi. Pilot okullardan Antakya Karlısu Anadolu Öğretmen Lisesi'ne 32 etkileşimli tahta, 128 tablet bilgisayar, bir A3 yazıcı, Dr. Mustafa Gencay Anadolu Lisesi'ne 27 etkileşimli tahta, 140 tablet bilgisayar, bir A3 yazıcı, Hatay Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 35 etkileşimli tahta, 246 tablet bilgisayar, bir A3 yazıcı bulunuyor. CİHAN

Yorumlar