Hatay'da mazot kaçakçılığını önlemek için tedbirler alındı

Hatay'da artan kaçakçılığın önüne geçebilmek amacıyla denetimler arttırıldı. Güvenlik güçleri sıklaştırılan yol uygulamaları ile kaçakçılığın önüne geçmeye çalışıyor. Alınan tedbirler kapsamında yol uygulamalarında öncelikli...

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da mazot kaçakçılığını önlemek için tedbirler alındı

Hatay'da artan kaçakçılığın önüne geçebilmek amacıyla denetimler arttırıldı. Güvenlik güçleri sıklaştırılan yol uygulamaları ile kaçakçılığın önüne geçmeye çalışıyor.

Alınan tedbirler kapsamında yol uygulamalarında öncelikli olarak otobüs firmaları, çekici ve kamyonlar başta olmak üzere tüm araçlar üzerinde, yasal bildirimde bulunulmadan teknik değişiklik yani standart dışı akaryakıt deposu ekleme ve büyütme yapılan araçlar trafikten men edilecek.

Araçlarını tescil ve trafik belgesinde gösterilen maksadın dışında kullananlar ile sürülmesine izin veren araç sahiplerine ise 727 TL para cezası ve araçlar 15 gün trafikten men edilecek. Vergi Dairesi Başkanlığı görevlilerince 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu hükümleri gereğince kaçak akaryakıt yakalatan kişiye, yakalatmış olduğu kaçak akaryakıt için litre başına 1,5945 TL ÖTV tarhiyatı yapılarak tarh edilecek vergi tutarı kadar vergi zıyaı cezası kesilecek.

Hatay genelinde yönetmeliklerle belirlenen standartlara aykırı olarak emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tarafından bin 750 TL para cezası uygulanacak.

CİHAN

Yorumlar