Hatay'da köylülerle askerler arasında kavga çıktı

Hatay'da içerisinde kaçak mazot bulunduğu şüphesi ile durdurulmak istenen traktör kanala devrilince çıkan olaylarda bir kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da köylülerle askerler arasında kavga çıktı

Hatay'da içerisinde kaçak mazot bulunduğu şüphesi ile durdurulmak istenen traktör kanala devrilince çıkan olaylarda bir kişi yaralandı. Olay yerinde kaydedilen cep telefonu görüntülerinde ise askerler ile vatandaşlar arasındaki kavganın jandarma ekipleri tarafından zorlukla yatıştırıldığı görüldü.

Suriye'de meydana gelen iç karışıklığı fırsat bilen kaçakçılarla mücadele eden güvenlik ekipleri bu kez Türk vatandaşları ile karşı karşıya geldi. İddiaya göre Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Hacıpaşa ve Bohşin köyü arasındaki hatta Cemil Akyol ve oğulları Fadıl Akyol ve Mustafa Akyol traktörlerinde kaçak mazot ve eşya bulunacağı şüphesi ile sınır hattında görevli askerler tarafından durdurulmak istendi.

Traktörde bulunan Mustafa Akyol, araçlarının zırhlı araçla itilerek durdurulmak istendiğini iddia etti. Bunun üzerine traktörün yol kenarındaki kanala düştüğünü belirten Mustafa Akyol şöyle konuştu. “Kaçak mazot ve eşya bulunduğu iddiasıyla askerler zırhlı araçlarını kullanarak traktörü kanala devirdi. Şüphe olabilir. Aramada yapılabilir anca ekipler zırhlı araçla itince bizde jandarma trafik ekiplerini çağırdık. Çünkü zırhlı aracın üzerindeki izleri ve lastik izleri silinmek istendi. Bu yüzden kavga çıktı. Babam alnından yaralandı. Oysa ki, sadece şüphe vardı ortada ve aracımızda kaçak hiçbir şey yoktu." dedi. Mustafa Akyol yaşananlar sırasında traktörde kaçak mazot bulunmadığını, piyade askerlerin karakoldan 5 bidon kaçak mazot getirerek olay yerinde yaktıklarını da iddia etti.

Hacıpaşa-Bohşin arasındaki asfalt yolda gerçekleşen olayda olay yerinde bulunan vatandaşlar yaşananları telefonlarına kaydetti. Görüntülerde traktörün kanala düşüp parçalandığı anlardan sonra olay yerinde biriken vatandaşların olaya karışan askerlerle tartıştığı anlar görüntülendi.
CİHAN

Yorumlar