Hatay'da 'kardeşlik sofrası' kuruldu

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da 'Hatay Kardeşlik Sofrası' etkinliği kapsamında farklı din temsilcileri yere açılan sofralarda dualar eşliğinde iftarını yaptı. Sofrada yerini alan Hatay Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortadoğu...

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da 'kardeşlik sofrası' kuruldu

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da 'Hatay Kardeşlik Sofrası' etkinliği kapsamında farklı din temsilcileri yere açılan sofralarda dualar eşliğinde iftarını yaptı.

Sofrada yerini alan Hatay Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortadoğu başta olmak üzere tüm dünya genelinde yaşanan kanlı olayların hiçbirini tasvip etmediklerini söyledi. Türkiye'de yaşayan Musevi bir vatandaş olarak Müslüman aleminin yaklaşan Ramazan Bayramı'nı kutlayan Şaul Cenudioğlu, Hatay'daki kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olması temennisinde bulundu. Cenudioğlu, "Bu sofra kardeşlik birlik ve beraberliği temsil ediyor. Var olan güzelliğin göstergesidir bu. Gönül isterdi ki bu güzelliği tüm dünya görsün sulh ve barış içerisinde yaşasınlar. Ben Türkiye'de yaşayan Musevi vatandaşı olarak dünyada gelişen hiçbir kanlı olayı tasvip etmiyor ve onaylamıyorum. Öyle ki var olan Antakya'daki kardeşliği bütün dünya örnek alsın ve barışı en üst düzeyde tutsun" dedi.

Ehli Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, "Ortadoğu İslam dünyası kan ve revan içerisinde. Özellikle Irak, Suriye ve Filistin Gazze kan ağlıyor. Son haftalarda siyonist İsrail rejiminin Gazzeli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırması çok zorumuza gidiyor. Burada görüldüğü gibi alevisi sunnisi Türk'ü Arabı Kürdü herkes büyük bir kardeşlik havası şeklinde iftar edeceğiz. Temennimiz bu kardeşlik sofrasının hem Filistin'e hem Lübnan'a Suriye ve Irak'a örnek teşkil etmesidir" diye konuştu.

Hatay Kardeşlik Sofrası iftarına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Musevi Cemati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Protestan Kilisesi Ruhani lideri Yakup Chang, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, BİRSİAD Başkanı Ömer Yücedal, sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. Kardeşlik sofrasının en renkli misafirleri ise Protestan Kilisesi Ruhani lideri Yakup Chang'in misafirleri olan Güney Koreli grup oldu. Yer sofrasına bağdaş kurarak oturan Koreliler, Hatay'a özgü Maglube yemeğini farklı din mensubları ile paylaşarak yemenin zevkini tattı. CİHAN

Yorumlar