Hatay'da DSİ tarafından yapılan 14 tesisin temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2040-2050 yılına kadar Türkiye'de su sorunu olmayacağını, bunun için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da DSİ tarafından yapılan 14 tesisin temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2040-2050 yılına kadar Türkiye'de su sorunu olmayacağını, bunun için gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Bazı tesislerin temellerini atmak üzere Hatay’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, valiliği ziyaret etti. Valilik bahçesine defne fidanı diken ve gazetecilere 14 Şubat Sevgililer günü dolayısıyla kırmızı gül dağıtan Bakan Eroğlu, basın mensuplarının kuraklıkla ilgili sorularını cevapladı. Bir planları olduğunu ve illerin su durumunu kontrol ettiklerini söyleyen Eroğlu, “Bizim yağış yılımız 1 Ekimde başlar. Su yılı bizde 30 Eylüle kadardır. Bu sene su yılının başlangıcında ekim, aralık, kasım, ocağın 20'sine kadar yağışlarda bir azalma oldu. Türkiye'de 7 -8 yılda bir yağışlarda azlık oluyor. Bazen 15-20 yılda bir orta şiddette bir kuraklık olabiliyor. Mesela 2000 yılı kuraktı, 2007 kurak, 2014 yılı kurak olabilir diye biz böyle bir çalışma yaptık. Bu bakımdan içme suyu barajları ve tesislerini 81 şehrimizde yaptık büyük ölçüde. 76 tanesi bitti. 2040-2050 yılına kadar su problemi yok. Sulamada ise bin günde bin gölet projesini başlattık. Bu yıl sonuna kadar hepsi bitecek. 334 tanesi tamamlandı. Onların da büyük faydası oldu. Büyük bir problem olmayacak.” dedi.

14 TESİSİN TEMELİ ATILDI
Bakan Eroğlu daha sonra, DSİ tarafından Hatay’da inşa edilecek olan 14 tesisin temel atma törenine geçildi. Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de katıldığı tören Antakya Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Burada konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 14 tesis arasında yer alan Hatay İçme Suyu İsale Hattının ve Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasıyla merkez ve Samandağ ilçesine bağlı 16 yerleşim birimine yılda 35 milyon 320 bin metreküp su verileceğini aktardı. Temeli atılan tesisler arasındaki sulama projelerinin tamamlandığında 42 bin 260 dekar arazinin sulamaya açılacağına değinen Bakan Eroğlu, taşkın koruma tesisleri ile de 4 ilçe ve 2 yerleşim yerinin taşkından korunacağını da sözlerine ekledi.
Hatay’ı 2014 yılında yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerine değinen Veysel Eroğlu, Hatay’a eli boş gelmediğini söyleyerek, 593 milyon TL’ye mal edilecek 40 projenin de müjdesini verdi.
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin de iştirakiyle 14 tesisin temeli atıldı.
CİHAN

Yorumlar