Hatay'da 'Berkin Elvan' eylemi: 4 polis yaralandı

İstanbul'daki Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Hatay'da düzenlenen protesto gösterisinde olaylar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Hatay'da 'Berkin Elvan' eylemi: 4 polis yaralandı

İstanbul'daki Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Hatay'da düzenlenen protesto gösterisinde olaylar çıktı. Olaylarda 4 polis hafif şekilde yaralanırken gözaltına alınan bir kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert'in memleketi Hatay'da, Berkin Elvan'ın da vefatının ardından protesto gösterisi düzenlendi. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan grup, Gündüz Caddesi üzerine geldi. Burada bir süre slogan atarak bekleyen grup, polise havai fişek, şişe ve taş attı. Yaklaşık 2,5 saat eylemcilerin geri çekilmesini bekleyen polisler daha sonra TOMA ve Akreplerle gruba müdahale etti. Ara sokaklara kaçan eylemciler duvarları yıkarak ve çöp konteynerlerini ateşe vererek barikat kurdu. Polisin su ile müdahale ettiği grup bir süre daha slogan atarak ara sokaklara dağılarak eylemlerini sonlandırdı.

Polis ile eylemciler arasında yürüyüş güzergahı müzakereleri sürerken polise havai fişek atan bir kişi gözaltına alındı. Şahıs daha sonra serbest bırakılırken eylemcilerin attığı taş, havai fişek ve şişelerden 4 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

EYLEMCİNİN ATTIĞI HAVAİ FİŞEK KENDİ BAŞINA İSABET ETTİ

Eylem sırasında bir gencin, polise attığı havai fişek kendi başına isabet etti. Elinde tuttuğu havai fişek düzeneğini ateşleyen eylemci bir anda attığı havai fişeğin kendi başındaki baret üzerinde patlaması nedeniyle düzeneği fırlatarak kaçtı. Eylemcinin attığı havai fişeklerin bir kısmı polisin üzerinde, bir kısmı da eylemci grubun içinde patladı.
CİHAN

Yorumlar